Rik van de Westelaken verruilt NOS voor Net 5

7 Juli 2016 13:28 | amusement | Door Televizier

© TalentKitchen

Presentator Rik van de Westelaken verruilt na zeventien jaar de NOS voor Net 5. De nieuwslezer heeft naar eigen zeggen 'alles bereikt' bij de NOS en gaat voor zijn nieuwe werkgever in ieder geval een reportageprogramma maken.  

Rik zal vanaf 1 september als nieuw gezicht toetreden tot Net 5, waar hij een meerjarig contract heeft getekend. De presentator zal in ieder geval een reportagereeks maken, waarvoor hij de hele wereld over reist op zoek nar interessante thema's en bijzondere ontmoetingen. Kortom, de inhoud van het programma blijft vooralsnog vaag.

Bak aan ervaring

Carter Duong, zendermanager van Net 5, is zeer in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. "Rik is een sterke presentator met een bak aan ervaring. Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender. We kijken uit naar de mooie projecten die we de komende jaren samen met Rik op tv gaan brengen."

Ogen geopend

"Ik heb met heel veel plezier zeventien jaar bij de NOS gewerkt, ik heb daar alles kunnen doen wat ik ooit had willen doen", vertelt Rik tegenover Shownieuws. De deelname aan Wie is de Mol en de presentatie van Moltalk hebben bij de presentator letterlijk de ogen geopend.

Meer dan het nieuws

"Er is meer te doen dan alleen maar elke dag het nieuws en ik vond dat ik het moment ook voor moest zijn dat ik bijvoorbeeld afgestompt zou worden door elke dag aanslagen en ellende te brengen. Ik dacht het is misschien goed om een andere kant op te gaan."

Emmy

Rik (45) begon zijn carrière bij de lokale Amsterdamse zender AT5, waar hij als redacteur, verslaggever en presentator werkzaam was. Hierna werkte hij zeventien jaar bij de NOS. Na de MH17-vliegramp maakte hij een speciale uitzending over de dag van nationale rouw. Dit programa werd genomineerd voor een Emmy. 

Meer over