Rob Geus: "Virginia is een topmeid"

16 april 2015 23:22 | amusement | Door Televizier

© RTL

Rob Geus vindt Peter Jan Rens' vriendin Virginia, die hij in Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS 'vals kreng' noemde, toch een topmeid. Hij neemt zijn uitspraken terug.

Rob Geus reageert in RTL Boulevard op de ophef die is ontstaan na zijn optreden in Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS. In de aflevering van woensdag noemde de hygiëne-expert de vriendin van Peter Jan Rens een 'vals kreng' en liet hij duidelijk blijken dat hij haar te dik vond.

Rob Geus

"Ik wil even wat dingen recht zetten," zegt Rob Geus over de telefoon. "Allereerst ben ik ontzettend teleurgesteld in de montage van het einde van de show." In de evaluatie aan het einde van Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS gebruikte Rob de gewraakte woorden 'vals kreng'. Nu blijkt dat die opmerking volledig uit de context is gehaald.

'Vals kreng'

"Die sneer van mij, waar ik sowieso oprecht van m’n excuses voor wil aanbieden, is misplaatst in de montage. We hebben een uur aan tafel gezeten en er zijn hete discussies ontstaan. Ik kan je zeggen: deze reactie was een reactie op een andere reactie die de kijker niet heeft gezien."

Conditie

Verder reageert Rob op zijn opmerkingen dat Virginia te dik zou zijn: "Ik neem het bij dezen terug. Ik had het één keer mogen zeggen, omdat ik me zorgen maakte over haar conditie. Maar ik hoef het niet drie keer te melden. Ik heb dat met de beste bedoelingen gezegd, omdat ik me oprecht zorgen maakte. Ik zag de conditie van een oude vrouw, terwijl ze 22 is."

Topmeid

Wat we in Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS zagen, is een eenzijdige selectie, aldus Rob: "Ik wil ook zeggen dat Virginia en ik hartstikke leuke dagen hebben doorgebracht. Het programma geeft een heel ander beeld. We hebben leuke dingen gedaan en gelachen en we hebben echt van elkaar geleerd. Virginia is een topmeid en ik heb haar hoog zitten."

RTL

RTL laat in een reactie weten te betreuren dat Rob negatief terugkijkt op de uitzending. "In één aflevering wordt een samenvatting van een hele draaiweek in beeld gebracht. In het programma Jouw Vrouw Mijn Vrouw VIPS draait het juist om de contrasten van de twee verschillende levensstijlen, en daar is de uitzending van woensdag een voorbeeld van."

Lees ook:
Rob Geus tegen Virginia: "Pak lekker je broodje worst, vals kreng"

Meer over