Marc Marie Huijbregts

Rob Goossens onthult wat gasten van talkshows cashen

26 januari 2023 16:15 | amusement | Door Irma Tomas

© WDG Photography
Sommige BN'ers schuiven wel heel vaak aan in talkshows. Maar wat schuift zo'n gastoptreden nou? Rob Goossens en Luuk Ikink doen een boekje open in hun RTL Boulevard podcast. 

Volgens Rob krijgen de meeste gasten niks omdat ze journalist zijn of omdat ze hun eigen boekje of tv-programma komen promoten bij een talkshow. Maar wanneer bijvoorbeeld Marc Marie Huijbregts bij Jinek aanschuift om zijn mening te geven over het Britse koningshuis wordt er wel degelijk flink de portemonnee getrokken.

2.000 euro

Volgens Rob krijgt Marc Marie dan 2.000 euro bijgeschreven op zijn rekening. Een fiks bedrag voor een optreden van hoogstens 10 minuten. BN'ers die minder bekend zijn, krijgen een bedrag vanaf 350 euro per optreden. 

Peter R. de Vries

In 2015 ontstond flink veel ophef op de vergoeding die Peter R. de Vries kreeg per optreden. De misdaadverslaggever vertelde zelf dat hij tussen de 2.000 en 5.000 euro per aflevering kreeg. En Peter zat wekelijks aan tafel bij een talkshow dus dat leverde flink wat geld op.

Geen kwestie van even binnenschuiven

Peter verdedigde destijds het bedrag als volgt: 'Het is niet zo, wat veel mensen denken, dat het alleen een kwestie is van even binnenschuiven, je verhaaltje doen en klaar is Kees, maar jullie vragen mij vaak rechtszaken te volgen. Dan zit je de hele dag in de rechtbank. Of om bepaalde misdaadboeken te lezen. Of een Kamerdebat te volgen in de zaak van Volkert van der Graaf. Dan verwacht kennelijk een groot gedeelte van Nederland dat je dat allemaal voor niks doet. Dat je dan om 2 uur ’s nachts thuiskomt en zegt: ‘Een hartstikke fijne avond gehad, gezellig en daar hoef ik niet voor betaald te worden'.

Marc Marie lijkt iets minder tijd te steken in de voorbereiding op een talkshow. Volgens Rob Goossens is die 2.000 euro dan ook 'totaal zonde van het geld'. 

Meer over