Toekomst bij Boulevard onzeker

Rob Goossens stopt als mediajournalist bij Telegraaf

30 september 2021 11:33 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Rob Goossens legt zijn werkzaamheden als mediajournalist bij de Telegraaf neer. De 30-jarige reporter gaat als freelancer op zoek naar andere uitdagingen.

Na vier jaar op de mediaredactie heeft Goossens de hoofdredactie van de Telegraaf laten weten medio oktober te vertrekken.

6inside

Daarmee dreigt mogelijk een einde te komen aan een flitsende loopbaan als mediakenner. De Telegraaf schoof Goossens in 2019 naar voren als deskundige in de kortstondige SBS-entertainmentshow 6inside. Aan tafel bij Albert Verlinde en Jan Versteegh liet hij zijn licht schijnen.  

RTL Boulevard

Nadat 6inside binnen 6 maanden roemloos ten onder ging, maakte Rob wonderwel de overstap naar concurrent RTL Boulevard waar hij het plekje van Aran Bade overnam achter de desk. Ook tijdens de coronacrisis was hij bijna dagelijks in de studio om zijn analyses op het nieuws te geven.

Harde mening

Rob heeft zich in zijn tijd bij Boulevard niet bij iedereen populair gemaakt. Hij is nooit te beroerd een harde mening te geven over programma's en presentatoren, zo noemde hij onlangs Paul de Leeuw "ooit een icoon, maar nu niet meer". Goossens weet echter nog niet of hij door mag bij het programma als hij niet langer de autoriteit van de krant achter zich heeft. "Of ik actief blijf bij Boulevard is natuurlijk in de eerste plaats aan de makers, maar ik blijf zeker beschikbaar."

Papa

Rob heeft in ieder geval één aankomende klus: het vaderschap. Hij kon bekend maken dat zijn vriendin in verwachting is van hun eerste kindje. Waar anderen dan juist vast zouden houden aan een vaste baan, kiest Rob er juist voor om te gaan freelancen: "De flexibiliteit van het freelance-bestaan is wel fijn omdat er thuis een baby op komst is."

Meer over