Interview

Rob Kemps van start met Ik Hou Van Holland: 'Ik was een vaste kijker'

3 september 2022 10:00 | amusement | Door Tijgerbloed Teksten

© Roy Beusker Fotografie

Snollebollekes-zanger Rob Kemps neemt dit seizoen de presentatie van Ik hou van Holland over van Linda de Mol. ‘Fantastisch dat ik in die mooie studio op haar plek mag staan.’

Wat dacht je toen je hiervoor werd gevraagd?

“Ik had een algemeen gesprek met de zenderbazen, zoals dat wel vaker gaat, over dingen die lopen en hoe het gaat. Niets bijzonders. Helemaal aan het eind knalden ze opeens de vraag erin: wil je Ik hou van Holland doen? Toen ik ophing dacht ik, vroegen ze dat nou echt, heb ik het wel goed begrepen?”

Hoe is het om in de voetsporen van Linda de Mol te treden?

Hij lacht: “Ze hebben natuurlijk gedacht wie staat er qua looks, ervaring en accent het verst af van Linda de Mol? Dat ben ik! Zij presenteert dit programma al zeventien seizoenen. En zo lang ik me kan herinneren zie ik haar al op televisie in allerlei grote shows. Ik kan er wel nuchter over doen, maar ik vind het nogal iets, het is toch fantastisch dat ik in die mooie studio op haar plek mag staan.”

Eerder was je quizmaster bij ‘The Wheel’. Dat mocht wel zestien tandjes lager zei je daar zelf achteraf over.

“Ik zal het nu inderdaad iets rustiger doen. The Wheel was veel losser van opzet, het decor was enorm en mijn rol was vrij. Ik hou van Holland staat al als een huis. Als presentator heb ik me aan het spoorboekje te houden, wat het moeilijker, maar tegelijk ook rustiger voor me maakt. Bovendien zijn teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade de gangmakers. Als ik hen ga overtoepen wordt het een bende. Ik doe het natuurlijk wel op mijn eigen manier, vrolijk en energiek. Anders kun je er net zo goed een robot neerzetten.”

Wat vind je leuk aan ‘Ik hou van Holland’?

“Toen ik nog niet elke zaterdagavond moest optreden, was ik een vaste kijker. Het is lekker laagdrempelig: de vragen zijn niet heel makkelijk maar zeker ook niet moeilijk. Je kunt daardoor thuis lekker meedoen. Het gaat dan nergens om maar je wilt wél winnen. Dat is eigenlijk het geheim van alle goede spellen.”

Is het echt maar voor een seizoen?

“Iedereen weet waarom Linda het een jaartje niet doet. Het blijft haar programma en ik ben er absoluut niet op uit om het te kapen, als ik dat al zou kunnen. Daar is echt geen sprake van.”

Wil je meer van dit? Of liever de wat serieuzere kant op?

“Ik vind het allebei leuk. Tijl Beckand is daarin mijn grote voorbeeld. Hij kan heel mooi over Chopin vertellen op woensdagavond, dan hang ik aan zijn lippen. En dan zie je hem op zaterdagavond opeens in een groene maillot achter Chantal Janzen aan rennen. Ook leuk. Dan denk ik ja, waarom zou je het niet allebei kunnen doen?”

Ik hou van Holland is vanaf zaterdag 3 september wekelijks om 20:00 uur te zien op SBS6.

Meer over