Robbert Dijkgraaf doceert ’t oneindige in DWDD University

Na colleges over de Oerknal, het allerkleinste en Albert Einstein, geeft Robbert Dijkgraaf nu les over Het oneindige in DWDD University.

De Gashouder in Amsterdam is opnieuw tot de laatste plaats bezet voor het vierde college van sterwetenschapper Robbert Dijkgraaf in DWDD University. De lesstof behelst ditmaal ‘Het oneindige’.

DWDD University 

We hebben allemaal te maken met getallen en bij de meeste kunnen we ons ook iets voorstellen. Maar sommige getallen zijn zo gigantisch groot, dat ze raken aan het oneindige. En zelfs daar houdt het niet op. Hoe ziet de wereld van het oneindige eruit?

Robbert Dijkgraaf

Zoals we van hem gewend zijn, maakt Dijkgraaf ingewikkelde materie inzichtelijk met historische beelden, herkenbare voorbeelden en spectaculaire animaties. De directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton gaf eerder colleges over de Oerknal, het allerkleinste en Albert Einstein. 

Het Oneindige

DWDD University: het Oneindige door Robbert Dijkgraaf is vrijdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1. Ook Freek Vonk geeft binnenkort college in DWDD University.

Meer over:

Reageren