Robert Jensen eindelijk terug op tv

19 oktober 2016 14:24 | amusement | Door Televizier

© Roland J. Reinders

Robert Jensen maakt donderdag zijn langverwachte tv-comeback. In Jensen kiest voor Amerika probeert hij uit te leggen hoe Donald Trump zo populair is geworden. 

Robert Jensen is al drie jaar niet meer op televisie te zien. En wat de voormalig talkshow-host betreft, is dat helemaal prima. „Ik hoef niet per se op radio of tv, ik heb de spotlights niet nodig om een leuk leven te hebben. Ik heb het niet gemist", zegt Robert Jensen vanuit New York tegen het AD.

Zo belangrijk

Jensen zegt in het interview dat hij zich had voorgenomen pas weer op tv te komen met iets waar hij passie voor voelt. En dat zijn de Amerikaanse verkiezingen. „Ik ben al een jaar gefascineerd door de Amerikaanse verkiezingen. Normaal ben ik niet zo met politiek bezig, maar de Amerikaanse verkiezingen die zijn zo anders, en zo belangrijk."

Los Angeles

De perfect Engels sprekende presentator woont al een tijdje in Los Angeles en bood zijn idee voor Jensen kiest voor Amerika persoonlijk aan bij Reinout Oerlemans, zo ongeveer zijn buurman aan de andere kant van de oceaan. Jensen kreeg binnen een paar dagen een fiat van RTL. „Ik vind dat wel stoer van RTL5, want de Amerikaanse presidentsverkiezingen is toch een onderwerp dat ze niet snel zouden doen. Toch is het rete-interessant en nog heftiger dan iedereen had verwacht.”

Het echte Amerika

Jensen kiest voor Amerika duurt drie afleveringen en daarin bezoekt Robert Jensen heel wat plekken in de VS. Hij ging naar Ohio, West Virginia, Pennsylvania, Texas, Florida en Californië. „Het beeld dat wij in Europa van Amerika hebben is Manhattan in New York en Hollywood in Los Angeles. Maar het echte Amerika zit daartussenin. Ik vind het interessant om die kant van Amerika te laten zien." En volgens de brutale presentator maakt dat ook duidelijk waarom zoveel mensen het zien zitten in Donald Trump.

Jensen kiest voor Amerika, donderdag 20 oktober 21.50 uur RTL 5

Meer over