Belangrijke issues

Robert Jensen gaat voor 'ander geluid'

5 oktober 2018 09:50 | amusement | Door Televizier

© SBS
Nog even en dan is Robert Jensen écht terug op de buis. Zijn nieuwe talkshow bij RTL 5 belooft in te gaan op onderwerpen als de Brexit, de Amerikaanse president Donald Trump en plastic soep.

Na de aankondiging van de comeback van Robert Jensen maakte RTL gisteren bekend wat we van de nieuwe show kunnen verwachten. "Met zijn ongezouten mening en onverschrokken humor daagt hij zijn gasten uit om de discussie aan te gaan over actuele sociale onderwerpen die op ieders leven van invloed zijn, zoals de Brexit, fake news, Trump en de plastic soep", vertelt RTL. 

Student van de media

Jensen zelf benadrukt dat hij een ander geluid wil laten horen. "Ik zie mezelf als een student van de media en heb geconcludeerd dat er in de Westerse wereld een punt bereikt is waar enorm belangrijke issues verontrustend eenzijdig worden belicht", zegt de presentator. "Het is tijd voor een ander geluid."

Amerika

Na de talkshow JENSEN! met Jan Paparazzi was Jensen in 2013 te zien in zijn praatprogramma op RTL 5, maar dit verviel later vanwege tegenvallende kijkcijfers. In 2017 presenteerde hij een programma over de Amerikaanse verkiezingen. 

Unieke kijk

RTL is blij met de terugkeer van de presentator. Werner van Es, programmadirecteur bij RTL 5: "Met zijn uitgesproken karakter past Robert Jensen naadloos bij de uitstraling van RTL 5. Hij was een van de weinigen die ook de andere kant van de Amerikaanse verkiezingen onderzocht en dat in beeld heeft gebracht met Jensen kiest voor Amerika. Nu geeft hij zijn unieke kijk op de rest van de wereld in de personality show Jensen."

Jensen is vanaf 30 oktober wekelijks te zien bij RTL 5.

Meer over