Dr. Love

Robert ten Brink niet in piepzak om minder tv-optredens: 'Door met echte leven'

24 december 2023 09:28 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Nick van Ormondt / RTL
Robert ten Brink is zondagavond 24 december weer te zien als Dr. Love in All You Need Is Love. De 68-jarige presentator keert zodoende weer terug op de buis nadat hij het afgelopen jaar steeds minder op de kijkkast te zien was. Echt moeite daarmee heeft Ten Brink niet.

"Ik sta niet meer in de voorhoede. Jarenlang heb ik in de spits gespeeld, nu doe ik steeds een stapje terug", zegt Ten Brink in gesprek met Het Parool. De Amsterdammer komt al lang niet meer aan een bepaald quotum in televisieland, maar daar zit hij naar eigen zeggen totaal niet mee. "Ik hoef niet meer te voldoen aan de harde eis van vijf formats per jaar. Namen zal ik niet noemen, maar er zijn collega's die moeite hebben met het afscheid. Ik heb daar geen last van. Als het is afgelopen ga ik door met mijn echte leven."

Feestje

Op kerstavond weet Ten Brink echter wel weer alle ogen op zich gericht met de All You Need Is Love-kerstspecial. Traditiegetrouw kijken er miljoenen mensen na de herenigingen voor de mooiste tijd van het jaar. Ook na 31 jaar krijgt Dr. Love nog een warm gevoel bij het maken van het feelgoodprogramma. "Het blijft hartstikke leuk. We maken het iedere keer met dezelfde mensen, het is ons jaarlijkse feestje."

Meer over