In Australiƫ en Nieuw-Zeeland

Robert ten Brink over een nieuw seizoen Love is in the Air

11 april 2018 11:45 | amusement | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt

Opnieuw trok Robert ten Brink naar verre oorden om familieleden te herenigen. We spreken hem over een nieuwe serie afleveringen van Love is in the air.

Waar gaan jullie dit seizoen naartoe?

“We zijn net terug uit Australië waar we vier afleveringen hebben gemaakt en we gaan bijna naar Nieuw-Zeeland waar we er nog vier gaan maken. Het is ook wel logisch dat je in dat soort landen terechtkomt want, a: het is afschuwelijk ver, en b: er wonen heel veel Nederlanders. Dus enorm veel mooie verhalen.”

Wat zien we in de eerste aflevering?

“Bijvoorbeeld een familie uit Zutphen waarvan de man bij Defensie werkt. Een paar jaar geleden ging hun dochter backpacken in Australië en ze is daar aan een heel leuke jongen blijven hangen met wie ze misschien wel gaat trouwen. Haar ouders hebben hem nog nooit gezien, want de vader is heel vaak op missie. Hij zou nu worden uitgezonden naar Mali, maar we hebben met Defensie kunnen regelen dat hij een paar weken later gaat. Hij heeft het dus aan zijn collega’s te danken dat-ie zijn dochter en aanstaande schoonzoon kon zien.”

Hoe lang blijven mensen meestal?

“Dat mogen ze zelf bepalen. Wij zorgen ervoor dat ze daar komen. En als er geen passend verblijf is, dan regelen we dat ook allemaal. Sommige mensen blijven twee weken, anderen drie maanden. En de terugreis regelen we ook, dat hoort er allemaal bij.”

Zijn het vaak de financiën die het voor mensen onmogelijk maken het zelf te regelen?

“Ja. Vooral als je met een hele familie wilt gaan, zoals wij vaak doen. We hebben nu bijvoorbeeld een moeder herenigd met haar dochter in Sydney. Ook haar twee andere kinderen waren erbij. Een dochter woont in Madagaskar en die hebben we ook naar Sydney gehaald zodat de hele familie compleet is. Dat is natuurlijk voor niemand te betalen.”

Ontstaan er vriendschappen als je met zo’n hele groep op pad bent?

“Ja, dat gaat zo snel. Dat is elke keer weer wonderlijk om te zien. Die reis is natuurlijk al een feest op zich. Na de vliegreis zijn we vaak een paar dagen met z’n allen onderweg in de bus. We zitten altijd in heerlijke hotels, hebben gezellige etentjes en hebben samen veel lol. We horen weleens dat mensen jaren later nog clubjes vormen die samen naar de uitzendingen kijken.”

Heb je zelf nog weleens contact met mensen uit vorige series?

“Tijdens de reis zie je elkaar maar kort. Mensen vliegen in, je bent een paar dagen bij elkaar, dan lever je ze af en weg zijn ze. Daarom nodigen we ze later uit bij een uitzending van All you need is love. Kunnen we nog eens gezellig nakletsen over hoe het allemaal is geweest.”

Love is in the air, iedere woensdag - 20.30 uur • RTL 4

Meer over