Nihilistische Omroep

Roddelpraat begint eigen tv-omroep

23 juni 2022 15:31 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Jan Roos en Dennis Schouten van het YouTube-kanaal Roddelpraat gaan zich aanmelden als aspirant-omroep. Een naam hebben ze ook al, het moet De Nihilistische Omroep worden. 

Jan en Dennis maakten het nieuws bekend tijdens hun meest recente Roddepraat-uitzending. Jan legde uit hoe hij op de naam is gekomen: "Als je een omroep wilt beginnen, moet je komen met een groep die nog niet bediend wordt. Wij hebben onderzoek gedaan naar onze achterban: het wordt de Nihilistische Omroep, een omroep voor nihilisten. Wat zijn dat? Mensen die eigenlijk werkelijk nergens om geven. Dus die zijn niet politiek geëngageerd, het interesseert ze gewoon geen ene moer en dat hele gezeur over de maatschappij maakt ze ook niet uit."

50.000 leden

Nederland kent een open omroepstelsel, dat betekent dat iedereen een omroep kan beginnen, maar er moet wel aan een aantal eisen worden voldaan. De nieuwe omroep moet zich onderscheiden van andere omroepen en minstens 50.000 betalende leden hebben om in aanmerking te komen. 

Het duurt nog even

Dennis waarschuwde al dat De Nihilistische Omroep voorlopig nog geen zendtijd krijgt. Er komt heel wat bureaucratie kijken voordat het omroepstelsel een nieuwe omroep toelaat. De laatste twee die dat lukten waren Ongehoord Nederland en Omroep Zwart. 

Meer over