Haatberichten

Roger van Temptation Island zegt dat Laura gepest wordt

Laura van Temptation island wordt overstelpt door nare berichten op haar social media-accounts. Vriend Roger zegt dat het allemaal veel te ver gaat.

Veel kijkers van Temptation island nemen het Laura kwalijk dat dit het saaiste seizoen ooit is. Laura is zelf namelijk niet alleen een partypooper, ze weerhoudt de dames ook regelmatig van een feestje en vreemdgaan. De Vlaamse waarschuwt haar medekandidaten bijvoorbeeld wanneer ze dronken dreigen te worden. En dat terwijl dronken en vreemdgaande kandidaten verreweg het belangrijkste onderdeel van het programma zijn.

Mensen zijn Laura zat

Na al een heel aantal afleveringen zijn Temptation Island-kijkers Laura meer dan zat en dat laten ze blijken ook. Laura's vriend Roger (die het hele programma slapend doorbrengt) neemt het in een Instagram-post op voor zijn vriendin die volgens hem ernstig gepest wordt.

Zelfmoord

'Hoeveel mensen hebben al zelfmoord gepleegd omdat ze elke dag opnieuw worden gepest? Hoeveel mensen hebben al in een situatie gezeten waarin je elke dag wordt gepest? Hoeveel mensen hebben al in een situatie gezeten waarin je als je op straat loopt, wordt aangevallen?” schrijft de bokser. “Of ik nu met haar ben of niet, ik weet hoe het met haar gaat. Hoe denken jullie dat het met haar gaat? Je hebt kritiek en je hebt een oordeel, maar je hebt ook pesten. Wat er nu gaande is, is dat Laura gewoon wordt gepest.'

Schuld van de programmamakers

Roger heeft het niet eens zo gemunt op de kijkers, maar op de programmamakers. Die zouden Laura bewust neerzetten als een partypooper. 'Akkoord, ze heeft gekozen voor dit programma. Maar kiezen mensen ervoor om zo openbaar ten schande gemaakt te worden? Omdat er niet gepraat wordt over vreemdgaan, moet het programma zo de aandacht trekken. Schandalig, alsof aandacht trekken niet op een andere manier lukt. Kijkcijfers zijn niet belangrijker dan een mensenleven.'

Meer over:

Reageren