Balkonscène

Romantiek viert binnenkort hoogtij in GTST

7 april 2023 12:43 | amusement | Door Marjolein Vos

© Karlijn Rietveld
We gaan een romantische kant op in een van de verhaallijnen van Goede Tijden, Slechte Tijden als we acteur Thijs Boermans (Jonathan in de serie) mogen geloven. In de podcast Borrelpraat van Thijs en Niels Oosthoek wordt er gesproken over barre omstandigheden tijdens opnamedagen. En daar komt ook een romantische scène uit de soap in voor die nog niet uitgezonden lijkt.

Spoiler alert!

Erbarmelijke omstandigheden

Thijs vertelt in de podcast dat het niet altijd zo rooskleurig is op de set. Vorige week waren er volgens de acteur erbarmelijke omstandigheden. "Het sneeuwde gewoon en het was code oranje en de takken vielen op mijn hoofd. En ik stond daar een serenade te zingen, Ik Heb Je Lief van Paul de Leeuw, met de hele groep van GTST." 

Balkonscène?

Zou dit te maken hebben met het aanstaande huwelijk van Laura (Jette van der Meij) en Henk (Johnny Kraaijkamp jr.) in de serie? Verder deelt de acteur nog dat er ergens 'ver in een provincie' gefilmd is en dat er naar een balkon gekeken wordt wat kan betekenen dat er een romantische balkonscène aanstaande is in de soap. "En het was een partij aan het regenen en iedereen stond te bibberen. Ik stond met allemaal van die heat pads in mijn handen en zolen."

Niet zo veel gasten

Als het inderdaad gaat om de bruiloft van Laura en Henk dan wordt het een intieme bedoening. Volgens Thijs zijn er maar acht acteurs aanwezig. "Sta je daar met acht man met driedubbele jassen en het regent en iedereen heeft een paraplu."

Maar zodra de camera's gaan draaien is het afzien voor de acteurs. Zodra de camera's beginnen met draaien, moet de sterrencast het slechte weer even wegdenken: "Jassen uit, heat pads weg, capuchons af. En dan maar leuk doen en met volle overtuiging een variant op Ik Heb Je Lief van Paul de Leeuw zingen. Ik ben ook nog eens bang om te zingen." 

Nieuw personage

Thijs Boermans kwam in januari als Jonathan in de serie. Een zoon waarvan Henk Visser het bestaan niet wist en een halfbroer voor Saskia Verduyn (Tamara Brinkman). Sindsdien zien we de struggles van een vaderzoonrelatie die opgebouwd moet worden en we leren meer over Jonathan als advocaat.

Meer over