Romy Monteiro over It Takes 2

Romy Monteiro (25) debuteert als professional in het nieuwe seizoen van It takes 2. De zangeres vertelt hoe ze haar kandidaten gaat begeleiden en hoe ze haar veelzijdige loopbaan verder voor zich ziet

1. Heb je lang moeten nadenken toen RTL bij je aanklopte?
“Nee joh, ik zei direct volmondig ja! Twee jaar geleden deed ik al een gastoptreden met Marlijn Weerdenburg en dat was zó leuk. En ik denk dat ik mijn deelnemers goed kan ondersteunen, want ik heb ook meegedaan aan Dance dance dance en The voice of Holland, dus ik weet wat het is om kandidaat te zijn.

2. Hoe ga jij je opstellen als professional en coach?
Ik wil mijn kandidaten laten shinen op het podium. Kijk, er komt natuurlijk veel op zo’n deelnemer af. Die moet én goed zingen én in de camera kijken en er leuk uitzien en de tekst onthouden. Om te helpen ga ik dan – wat hopelijk de kijker thuis niet ziet, maar nu wel leest in dit blad – een bepaald woordje zacht mimen. Ik heb ook iemand die moeilijk beweegt. Als ik dan veel met mijn armen ga zwaaien, gaat de ander vanzelf mee in mijn energie. Uiteindelijk wil ik in de finale staan met mijn team, dat gaat niet lukken door zelf fantastische uithalen te doen en daar ben ik dan ook totaal niet mee bezig.

3. Herkende je de stemmen van de BN’ers in de eerste aflevering?
Ik herkende er twee, jazeker. Ik ga nog niet verklappen van wie. Het niveau was echt ontzettend hoog. Er zijn kandidaten van wie je het gevoel hebt dat ze op gelijk niveau staan met de pro’s.

4. Heb je kanshebbers op winst in je team?
Absoluut! Ik heb de winnaar. Ik heb echt heel goede kandidaten en ik vreet m’n schoen op als zij niet de finale halen.

5. Zelf ben je pas sinds The voice van 2014 in beeld als zangeres en nu al professional in dit programma. Hoe voelt dat?
Heel gek en bijzonder. Vier jaar geleden zat ik in ‘Team Trijntje’, nu ben ik net als Trijntje Oosterhuis een pro. Ik ben er hartstikke trots op dat ik dat in vier jaar voor elkaar heb gebokst. Het is een erkenning en ook een eer om naast haar te staan. En zo gezellig! In het begin was ik wat geïmponeerd: Trijntje, daar kan ik me toch helemaal niet aan meten? Later dacht ik: joh, het zal wel niet voor niets zijn dat ik hier zit, ik heb iets goed gedaan.

6. Hoe zie je je carrière verder lopen?
Ik mag nog prachtige programma’s blijven maken bij Avrotros en mijn muziek komt uit in april. Mijn eerste eigen liedjes, dat vind ik heel spannend. Als ik moest kiezen, dan werd het zingen. Muziek zit gewoon zo in mijn genen. In een musical ga ik voorlopig niet meer staan. The Bodyguard was fantastisch, alleen een musicalrol is heel intensief en verdient alle aandacht. En dan kan ik al die andere leuke dingen niet meer doen.

It takes 2, zaterdag - RTL 4 • 20.30 uur

Meer over:

Reageren