Romy Monteiro presenteert Junior Songfestival

7 juni 2017 16:40 | amusement | Door Televizier

Het Junior Songfestival heeft een nieuwe presentatrice: Romy Monteiro. De 24-jarige musicalster neemt het stokje over van Jan Smit. 

Dit jaar viert de kinderversie van het Eurovisie Songfestival haar vijftiende verjaardag. Romy presenteert de twee halve finales en de nationale finale van het Junior Songfestival. Op 16 september weten we welk jong zangtalent ons land gaat vertegenwoordigen in Georgië. 

Springplank

Volgens Romy kunnen we weer veel kinderen met gouden keeltjes verwachten: ‘‘De afgelopen jaren bleek het festival al een ware springplank voor jonge zangtalenten. En de jongens en meiden die we dit jaar in de halve finales zien zijn ook stuk voor stuk veelbelovende talenten.’’

Kindsterren

Vorig jaar was het Junior Songfestival alleen online te zien. Dit jaar kunnen de jonge kijkers het liedjesfestijn ook weer op tv volgen. Verder verschijnen er wekelijks twee video's op YouTube. Vandaag krijgen we alvast te weten welke zes kindsterren in de dop doorgaan naar de halve finale:

Lees ook: Romy Monteiro gaat trouwen.

Elfde

De bekendste deelnemers van het Junior Songfestival zijn natuurlijk de dames van OG3NE. In 2007 deden de toen nog piepjonge Lisa, Amy en Shelley mee met hun zelfgeschreven nummer Adem in adem uit. Tijdens de internationale finale in Rotterdam werden ze elfde. Opvallend, want dit jaar behaalden ze dezelfde plek tijdens het Eurovisie Songfestival in Kiev.

Meer over