Ron Boszhard heeft een kijkcijfertic

Presentator Ron Boszhard heeft naar eigen zeggen een ware kijkcijfertic. Dat vertelt Boszhard in gesprek met De Telegraaf. Iedere dag wil de presentator van verschillende kinderprogramma's weten wat er scoort op televisie en wat niet.

Iedere ochtend publiceert Stichting KijkOnderzoek de kijkcijfers van de dag ervoor. Boszhard kijkt altijd. “Dat is echt een tic, zoals anderen het weer of het journaal kijken. Televisie maken is een vak, ik wil zien wat het goed doet en wat niet. Ik kijk naar alles: hoe zijn de kijkcijfers opgebouwd, wat scoort ’s morgens, wat scoort ’s avond.”

Bommetje

Boszhard presenteert zelf het programma Bommetje, waarin er letterlijk bommetjes gemaakt worden in het water. Bommetje had dit seizoen de eerste aflevering 500.000 kijkers, daarna was het een paar weken ’halleluja’. Als het dan minder wordt, ben ik daar ziek van, maar ik kan er niets aan doen.

Twijfelachtig 

Ondanks dat de presentator een trouwe kijker is van de kijkcijfers, betwijfelt hij aan de betrouwbaarheid ervan. Er staan volgens mij maar 1250 kastjes om kijkcijfers te meten bij mensen thuis. Boer zoekt Vrouw komt dan uit op 4,5 miljoen, en ik ken bijna niemand die ernaar kijkt. Ik heb het idee dat er veel beter kan worden gemeten."

Reageren