Ron Boszhard laat mensen elkaar lanceren in Bommetje

25 April 2015 12:00 | amusement | Door Televizier

© Avrotros - Nico Kroon

Ron Boszhard heeft een nieuw programma: Bommetje! In deze variant op Te Land, Ter Zee En In De Lucht gaat het er niet altijd zachtzinnig aan toe...

Ron Boszhard laat de tijden van Te Land, Ter Zee En In De Lucht herleven met zijn nieuwste plonsprogramma Bommetje! Hierin strijden vijf teams om de winst. De duo’s bestaan uit een tiener met een van zijn of haar ouders. Op het water van de haven van Huizen ligt een luchtkussen. Daarop ligt de deelnemer die wordt gelanceerd door zijn zwaardere teamgenoot, die vanaf een toren op datzelfde kussen springt. Het gaat erom hoe hoog de gelanceerde persoon komt.

Ron Boszhard

Presentator Ron Boszhard is door zijn ervaringen met het jeugdprogramma Zappsport inmiddels een doorgewinterde sportcommentator. Toch zal hij in dit programma voor de nodige verrassingen komen te staan. "De deelnemers zijn enorm fanatiek, waardoor je hilarische en bizarre sprongen voorbij ziet komen," vertelt hij daarover. "Iedereen wil immers maar één ding: naar huis met de Bommetje! Award."

Traumahelikopter

Dat het er niet altijd zachtzinnig aan toegaat, bleek een aantal maanden geleden tijdens de proefopnames. Een 17-jarige jongen ging na een ongelukkige val per traumahelikopter naar het ziekenhuis. Hij kwam er uiteindelijk zonder veel letsel vanaf en de opnames gingen gewoon door. Staatssecretaris Sander Dekker (Media), die liever geen amusementsprogramma’s meer op de publieke zenders ziet verschijnen, mag zich alvast verheugen op de komende zaterdagavonden.

Bommetje! is zaterdagavond om 19.00 uur te zien op NPO 3.

Meer over