Ron Boszhard schreef brief naar makers WIDM: ‘ik word verdomme nooit gevraagd’

13 November 2017 14:43 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS/Nico Kroon

Ron Boszhard is kandidaat in het achttiende seizoen van Wie Is De Mol en daar heeft hij zelf een handje aan meegeholpen. De presentator trok na tien jaar wachten de stoute schoenen aan en stuurde de makers een brief. ‘Als jullie nog een leuke kandidaat zoeken, denk eens aan me.’

In de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10 vertelde Ron Boszhard over zijn deelname aan het achttiende seizoen van het populaire Wie is de Mol. Vooral de totstandkoming daarvan is opmerkelijk. “Het is altijd mijn droom geweest en ik ben al een fan van het eerste uur kan ik je melden. Dus ik dacht: ‘ik wil zo graag mee en ik word verdomme nooit gevraagd.’”

Nadat hij al zoveel seizoenen was genegeerd door de makers, nam hij het heft in eigen hand. “Ik heb een hele mooie brief gestuurd aan de mensen van het programma zo van: ‘als jullie nog een leuke kandidaat zoeken, denk eens aan me’. Als de berg niet naar Mohammed komt, dan komt Mohammed wel naar de berg.”

De actie bleek succesvol.  “Tot mijn verbazing kreeg ik een brief terug en volgde er een gesprek. En dan moet je nog maar afwachten maar ik mocht mee."

Ron is zaterdagavond in een speciaal ingelaste uitzending op NPO1 bekendgemaakt als kandidaat van het achttiende seizoen. Fans van het programma ontdekten al snel wat ‘geheime aanwijzingen’ die naar Ron leidden. Zou Rons brief ervoor hebben gezorgd dat hij de prestigieuze rol als ‘Mol’ op zich mocht nemen? 

Meer over