Rooijakkers over de vloer

Art: ‘Peter van der Vorst heeft 16 seizoenen gemaakt, dus ik heb nog even te gaan’

3 maart 2021 11:07 | amusement | Door Twan Korenhof

© Martin Hogeboom

In Rooijakkers over de vloer krijgt Art een bijzonder kijkje in de wereld van bekende Nederlanders. Dit seizoen gaat hij op bezoek bij onder anderen Geraldine Kemper, Danny Vera, Bilal Wahib en Stefano Keizers.

Dit is alweer het 3eseizoen van Rooijakkers over de vloer, wat kunnen we dit seizoen verwachten?

“We zijn momenteel nog bezig met filmen. We filmen altijd redelijk dicht tegen de uitzending aan om zo actueel mogelijk te zijn. Wat me dit seizoen opviel is dat iedereen erg openhartig is. Ten eerste zitten we met zijn allen thuis en is thuis voor iedereen veel belangrijker geworden. Normaal gesproken kwam je bij iemand thuis en ging je samen op pad, nu dat niet kan is thuis veel waardevoller. De tweede reden is dat ik mij veel meer op mijn gemak voel. Het duurt gewoon een tijdje voordat zo’n programma in elkaar valt. Ik heb het programma natuurlijk overgenomen van Peter van der Vorst en moest het toen eigen maken. Dat lukt steeds beter. Ik denk dat BN’ers daarom ook openhartiger zijn.”

Heb je het idee dat BN’ers nog snel iets veranderen voordat je bij ze over de vloer komt?

“Haha, ja zeker. Alles ziet er pico bello uit als wij aankomen, wat ik wel snap hoor. Toen Peter van der Vorst in zijn laatste seizoen bij mij over de vloer was, zorgde ik ook dat mijn huiskamer blinkend was en er verse bloemen op tafel stonden. Stefano Keizers is daar een goed voorbeeld van, of nou ja zijn vriendin. Stefano had namelijk een tijdje een kunstproject lopen waarbij hij alles mee naar huis nam wat hij kreeg aangeboden. Je kunt dus wel bedenken wat voor bende dat was. Voordat wij langskwamen heeft zijn vriendin al die kamers met rommel, op één na, opgeruimd en leeggehaald. Die ene kamer die vol zat met rommel hebben we ook gefilmd en je kijkt je ogen uit.”

Je kent Stefano Keizers van Het perfecte plaatje, merk je dat gesprekken met bekenden van je makkelijker gaan dan met onbekenden?

“Uhmm, het begin is zeker makkelijker. Als je bij iemand aanbelt en je hebt elkaar nog nooit gezien is het toch nog even aftasten. In principe is de draaiopzet heel simpel, we bellen aan met de vraag: Hoe ziet je leven/huis eruit? Het is dus niet dat we een heel strak plan hebben. We kijken gewoon wat de dag ons brengt. Het soort van First dates-moment is er inderdaad niet bij bekenden van mij.”

Wat was één van je hoogtepunten gedurende dit seizoen?

“Ik vond het heel leuk om met Bilal Wahib op pad te gaan. Het is een jonge gast maar hij gaat als een speer! Ik ben een ontzettende muziekliefhebber, zijn optreden op Noorderslag vond ik adembenemend. Hij heeft al een Gouden Kalf en een Shooting Star-award gewonnen. Bilal begint één van de grootste acteurs van ons land te worden en het is mooi om dat aan het begin van zijn carrière te kunnen volgen.

Kunnen we een 4eseizoen verwachten? En zo ja, bij wie zou je dan op bezoek willen?

“Er zijn wel BN’ers die nu niet kunnen maar die we wel in het 4eseizoen hopen te bezoeken. Ik had heel graag Elise Schaap willen bezoeken. Zij is ongeëvenaard goed en staat zeker op mijn lijstje. Vanwege corona was dat dit seizoen helaas niet mogelijk. Als het aan mij ligt gaan we nog wel even door, Peter van der Vorst heeft geloof ik 16 seizoenen gemaakt, dus ik heb nog wel even te gaan.”

Ten slotte, zit je als voormalig Wie is de mol?-presentator nog aan de buis gekluisterd. En heb je nog tips voor de mensen die thuis meespelen?

“Het bijzondere aan Wie is de mol? is dat je het niet eens hoeft te volgen om alles mee te krijgen. Ik moet wel zeggen dat ik er minder intensief in zit dan toen ik het presenteerde. Ik was zelf erg verbaasd over Tsjechië. Er is een jongen die de drones bij het programma bedient en die doet het zo goed! Hij laat landen er zo mooi uit zien dat je daar gewoon naartoe moet. De beste tip die ik kan geven aan mensen die meedoen aan poultjes is “follow the money”. Als je dat niet doet is het heel lastig om de mol te ontmaskeren.”

Vanaf nu Rooijakkers over de vloer: elke woensdagavond om 21:30 uur op RTL 4

Meer over