Rop: "Annemiekes sms'jes naar huis bewezen dat ze niet de Mol was"

6 maart 2016 16:35 | amusement | Door Televizier

© Michel Schnater - AVROTROS

Rop had in Wie is de Mol? een bondje met Annemieke, maar toch vertrouwde hij haar niet écht. Pas toen hij haar sms-verkeer met het thuisfront las, was hij om.

"Ik heb Annemieke écht een tijdje verdacht", vertelt Rop Verheijen bij de ontknoping van Wie is de Mol?. Annemieke Schollaardt, die zaterdag de verliezend finalist bleek te zijn, was zijn partner-in-crime tijdens het spel. Desondanks vertrouwde hij haar niet. "Op een gegeven moment ging ze dingen doen die gewoon niet klopten. Dat ze de berg niet op ging bijvoorbeeld, daarvan dacht ik: als íemand dit heel leuk had gevonden, was jij het wel geweest."

Paranoia

Rop was bang om er met open ogen in te tuinen. "Ben ik nou die sukkel die een bondje sluit met de Mol, dacht ik. Dus ik werd daar een beetje paranoia van. Ik heb af en toe voor het slapengaan gevraagd: 'Annemieke, kijk mij eens aan. Is het echt waar, kan ik je vertrouwen?' En dan zei ze: echt, echt, serieus. Maar toch bleef ik denken: dit klopt helemaal niet." "Best wel raar dat Rop mij nog zo lang verdacht", zegt Annemieke. "Dat wilde ik helemaal niet. Ik wilde dat we samen sterk waren en dat we samen in de finale zouden komen." 

Sms'jes

Rop wilde dat ook en daarom wilde hij duidelijkheid. "Richting het einde van het spel hebben we gedacht: nu moeten we gewoon open kaart spelen. Bewijs mij dat jij het niet bent, dan bewijs ik ook dat ik het niet ben. Toen hebben we sms'jes van het thuisfront laten lezen aan elkaar. Ik las dingen als: 'wat fijn dat je nog een ronde verder bent'. Tja." Rop vond toen dat hij Annemieke maar gewoon moest geloven. "Maar ik heb wel tegen haar gezegd: ik heb je heel erg verdacht en als je het toch nog blijkt te zijn, dan wil ik je nooit meer zien", schaterlacht Rop.

Molbond

Andere kandidaten hadden door dat Annemieke en Rop een goed duo vormden. Marjolein Keuning bijvoorbeeld, die bij haar laatste test volledig op Rop inzette en toen naar huis moest. "Achteraf gezien: ik wist natuurlijk dat hij en Annemieke dat bondje hadden. Het zou wel heel knap zijn als hij dat kon spelen. Maar op het moment zelf dacht ik: dat is gewoon een keiharde Molbond." Nee dus, inmiddels weten we dat Klaas van Kruistum de Mol was.

Middelbare school

Uiteindelijk heeft Annemieke heel veel gehad aan haar verbondje met Rop. Ze vindt zelfs dat ze haar finaleplek aan hem te danken heeft. "We namen het spel allebei heel serieus en bereidden ook samen de testen voor. Op een gegeven moment hadden we wel door wat de vragen zouden kunnen zijn. Dan gingen we elkaar overhoren op de avond voor de test." Rop denkt er met een goed gevoel aan terug: "We zouden de middelbare school samen ook heel goed gehaald hebben."

Lees ook:
Mol Klaas: "In het eten spugen ging écht per ongeluk"
Winnaar Tim: "M'n champagne dronk ik in één keer op"
Cécile Narinx: "Qua kleding was Annemieke de winnaar"

Meer over