Spraakmakende speelster

Rosanne Hertzberger maakt tongen los bij debuut De Slimste Mens

6 januari 2022 09:55 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2

Rosanne Hertzberger liet kijkers van De slimste mens niet onberoerd. Al in haar eerste aflevering zorgde de uitgesproken microbiologe voor online ophef.

Maar laat reuring nou precies zijn waar Hertzberger naar streeft. Tijdens haar introductie legde ze al uit dat ze in haar werk als columnist en opiniemaker specifiek onderwerpen kiest waarbij ze een afwijkende mening heeft.

Kookboek

Dat gegeven lijkt ze ook toe te passen in het spel. Zo onthulde ze onder meer dat ze kookboeken mijdt omdat het vrouwen richting de keuken zou dirigeren. Ze schreef zonder te knipperen uitspraken van Voltaire toe aan Femke Halsema, tikte Maarten van Rossem op de vingers vanwege zijn vermeend gebrekkige toewijding aan het vegetarisme en legde tussen de vragen door met plezier uit dat ze samen met andere burgerwetenschappers onderzoek doet naar de goedaardige vaginale melkzuurbacterie.

Dagwinnaar

Met recht een markante kandidaat die ook nog eens bij haar debuut dagwinnaar werd. Met 439 punten was ze duidelijk te sterk voor uitdagers Pete Wu en Martin Visser. In de dagfinale won Visser van Wu, maar omdat ‘t zijn zevende aflevering was maakt ook hij plaats. Hertzberger krijgt in haar tweede aflevering daarom twee kersverse concurrenten.

Op Twitter was haar deelname vrijwel direct trending topic.

Rosanne was gelukkig zelf niet te beroerd tekst en uitleg te geven.

Meer over