Zonder Roseanne zelf...

Roseanne maakt doorstart als The Conners

22 juni 2018 11:11 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot ABC
De kogel is door de kerk. Het elfde seizoen van Roseanne komt toch televisie maar dan zonder de hoofdrolspeelster en met een nieuwe naam: The Conners.

De Amerikaanse zender ABC maakte het nieuws van de doorstart van de reboot vrijdag bekend.

Dan & Darlene

De comedyserie moet het zonder Roseanne zelf stellen nadat ze ontslagen werd wegens een racistische tweet. Daarom ligt de focus van de nieuwe reeks op de overgebleven leden van de familie Conner, met name dochter Darlene (Sara Gilbert) en pater familias Dan (John Goodman). Ook Laurie Metcalf heeft toegezegd terug te keren als Jackie. 

Geen betrokkenheid

De doorstart van Roseanne had wat voeten in de aarde omdat Roseanne Barr op geen enkele wijze bij het project betrokken mag zijn of er financieel beter van mag worden. Dat wordt wat lastig omdat de serie en de personages deels door haar bedacht zijn in de jaren 80. Maar nadat Barr en het juridische team van ABC er samen uit kwamen wat betreft rechten en compensaties, was de deal snel rond. 

Operatie

Hoe de makers gaan verklaren dat Roseanne niet meer in Roseanne zit is de vraag. In de laatste aflevering van het vorige seizoen moest ze een knie operatie ondergaan. De kans is wezenlijk dat die ingreep een onverwacht fataal gevolg had. 

Meer over