Rotshangers

11 oktober 2012 13:24 | amusement | Door Televizier

GTST eindigt elk seizoen spectaculair met een cliffhanger. Een belangrijke en spannende scène waarmee de kijker twee maanden in hevige twijfel achter blijft. Hierbij de spectaculairste cliffhangers uit 22 seizoenen.

Seizoen 2: De moordaanslag op Herman Hoogendoorn
Als Martine Hafkamp het kantoor van haar grote vijand, zakenman Herman Hoogendoorn, betreedt, hoort ze schoten. Ze snelt zijn kamer binnen en daar ligt Hoogendoorn. Naast zijn lichaam staat zijn zoon Frits en Arnie, met het rokende pistool nog in zijn handen. Aan het begin van het derde seizoen blijkt dat Hoogendoorn zijn eigen moord in scène heeft gezet om Martine een hak te zetten.

Seizoen 6: Arnie valt overboord
Hoewel hij getrouwd is met Roos, kan Arnie zijn jeugdliefde Linda maar niet loslaten en gaat onder invloed van drank en drugs zeilen met Linda. Dat gaat helemaal mis als Arnie de riek van de zeilboot tegen zijn hoofd krijgt. Hij slaat overboord. Linda springt ook het water in om Arnie te redden. Maar ze kan hem niet vinden. Later blijkt dat Arnie het overleeft. Hij komt tot inkeer en kiest alsnog voor Roos.

Seizoen 8: Julian en zijn Poolse bruid
Julian Verduyn (Cas Jansen) trouwt met de Poolse Alexandra om haar uit de klauwen te krijgen van de sadistische vrouwenhandelaar Joop Zwartjes. Maar tijdens de huwelijksinzegening gaat het mis als Joop de zaal binnenstormt en zijn pistool leegschiet op het bruidspaar en op Robert die zich voor het stel werpt. Aan het begin van het volgende seizoen blijkt dat Alexandra de aanslag niet heeft overleefd.

Afbeelding
GTST Seizoen 20
Bestel >>

Seizoen 9: Het duivelse dilemma van Ludo
Door toeval komt Ludo zijn doodgewaande zoon Stefano tegen. Wat heet! Bij toeval ontvoert Stefano als lid van de Italiaanse maffia de dochter van Janine en Ludo: Nina. Ludo herkent bij de overdracht van zijn geld onmiddellijk zijn zoon. Janine slingert echter een zware haak tegen het hoofd van Stefano die bewusteloos in het water valt. Ludo moet kiezen: zijn zoon redden of proberen zijn vrouw en dochter te redden die worden klemgereden door de ontvoerders. Later blijkt Ludo Stefano te hebben gered. Janine en Nina komen snel weer vrij en vormen ze een gelukkig gezinnetje.

Seizoen 10: De val van Bowien
Ludo is blij wanneer Stefano trouwt. Totdat blijkt dat de liefde van zijn zoon Bowien is. Ludo's aartsrivaal en de vrouw met wie zelf ook nog tussen de lakens lag. Ludo reist het kersverse stel achterna tijdens hun huwelijksreis in Finland. Bij een confrontatie tussen Bowien en Ludo valt Bowien. Ze weet zich ternauwenood aan een richel vast te klampen en dreigt te pletter te vallen. Ze smeekt Ludo haar te redden. Een cliffhanger in optima forma. Twee maanden later blijkt dat Ludo Bowien keihard heeft laten vallen.

Seizoen 12: Levend begraven
Ludo treedt in het huwelijk met Janine. Denkt hij. Wat hij niet weet is dat zij levend onder de grond ligt. Ze is begraven door de als twee druppels lijkende ex van Ludo: Sofia. In de tweede cliffhanger zijn Anita en Rik op reis naar Thailand. Rik moet cocaïne smokkelen om zijn ontvoerde zoon vrij te krijgen. De drugs wordt ontdekt en Anita en Rik worden in de boeien geslagen. Later wordt de truc van Sofia doorzien en Janine gered en blijkt Anita niets van de drugs af te weten en mag ze terug naar Nederland. Voor Rik loopt deze cliff iets minder rooskleurig af. Hij moet een tijdje brommen in een Thaise cel.

Seizoen 14: De ontvoering van Nina
Isabella wil wraak nemen op Ludo door zijn dochter Nina te ontvoeren. Dit doet ze samen met Yasmin en Martine die ook een hekel hebben aan Ludo. Isabella houdt haar vast in de kelder van discotheek Scala. Als Ludo het losgeld heeft betaald, wil Yasmin Nina vrijlaten. Terwijl al het kapitaal van Ludo door Martine door de papierversnipperaar wordt gehaald, slaat Nina op de vlucht en krijgen Isabella en Yasmin ruzie. Daarbij ontstaat brand die overslaat naar de discotheek. Het dak stort in. Aan het begin van het volgende seizoen is Ludo al zijn geld kwijt, is zijn dochter ernstig getraumatiseerd en blijkt Benjamin bij de brand te zijn omgekomen.

Seizoen 15: Stefano en Yasmin te water
De broers Stefano en Nick hebben knallende ruzie over hun ambities binnen het bedrijf van hun vader Ludo. Als Ludo voor Nick kiest, slaan bij Stefano de stoppen door. Yasmin probeert hem tot bedaren te brengen maar in zijn auto rijdt Stefano Nick aan en belanden Stefano en Yasmin in het water. Later blijkt dat Yasmin het ongeluk niet heeft overleefd.

Seizoen 16: Moordspel
Ludo heeft meer vijanden dan ooit en tijdens een moordspel is het de bedoeling dat Janine haar man voor de grap neerschiet. Maar de kogels zijn verwisseld waardoor Ludo echt wordt doodgeschoten door Janine. In het volgende seizoen komt Ludo doodleuk weer om de hoek kijken. Hij had alles in scène heeft gezet om te ontdekken wie hem dood wilde hebben. Dat blijkt Morris te zijn die achter de tralies verdwijnt.

Seizoen 19: Help, Maxine verdrinkt! 
Nick heeft een hekel aan zijn tante Maxime die ervoor zorgt dat Nick alles kwijt raakt. Als hij ook zijn zoon Valentijn dreigt te verliezen, flipt Nick. Hij probeert Maxine te verdrinken in het zwembad van de Sandersjes. Aan het begin van het nieuwe seizoen wordt duidelijk dat dat mislukt is en verdwijnt Nick voor jaren in een inrichting.

Seizoen 21: Wiet schiet erop los
Nina en Noud gaan trouwen. Dat vindt Wiet niet zo leuk, want zij is hoteldebotel van Noud. Wiet wordt langzaam kierewiet en besluit Nina te vermoorden. Ze steelt het dienstwapen van broer Jack en gaat naar het feest. Ondertussen is Tanya Dupont ontmaskerd als de vrouw die Jef op vakantie liet creperen toen hij voor dood onder aan een berg lag. Maar net als Laura Tanya wil confronteren met haar praktijken, haalt Wiet de trekker over. Later blijkt Rosa, de huishoudster van de Sandersjes, de schietpartij niet te hebben overleefd. Wiet en ook Tanya worden in de boeien geslagen.

Afbeelding
GTST Seizoen 1
Bestel >>
Afbeelding
GTST Seizoen 2
Bestel >>
Afbeelding
GTST Seizoen 3
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 4
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 5
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 6
Bestel >>

Meer over