Ladies Night

Roxeanne Hazes: 'Er zijn te weinig tv-programma's waarin vrouwen het voor het zeggen hebben'

9 december 2019 14:12 | amusement | Door Irma Tomas

© Cornelie Tollens

Roxeanne Hazes (26) is helemaal op haar plek in Ladies night. De uitgesproken zangeres wil in de Net 5-talkshow van Merel Westrik de mooie én minder mooie momenten van het leven belichten.

Tekst: Jef Willemsen

Wat trok je aan in Ladies night?
“Er zijn nog steeds te weinig tv-programma’s waar vrouwen het voor het zeggen hebben, in Ladies night mogen we zelf de onderwerpen aandragen: van lekkende borsten tot de brexit. Alleen daarom al zei ik ja. En het is ook een hele leuke groep. Ik was sinds Gooische vrouwen al fan van Tjitske Reidinga en in ’t echt bleek ze authentiek en zo ontzettend grappig. Onze onderlinge chemie is erg leuk, je hebt niet eens door dat er camera’s op staan.”

Had je met iedereen direct een klik?
“Vooraf hebben we samen met Merel en alle andere vaste vriendinnen als Linda de Mol, Fidan Ekiz en Stella Bergsma een soort coachingdag gehad. We moesten opdrachtjes doen: een bal overgooien, elkaar diep in de ogen kijken en een persoonlijk verhaal delen. Daarna gingen we lekker met z’n allen aan de wijn en was het ijs gebroken.”

Welke onderwerpen liggen je aan het hart?
“Ik wil vooral het eerlijke verhaal vertellen. Zeker nu ik zelf moeder ben is het soms best lekker om te horen dat het bij anderen ook niet perfect gaat. Mijn zoontje Fender is bijvoorbeeld bijna anderhalf, maar slaapt pas sinds kort ’s nachts door. Dat waren lange, zware maanden. Lang niet alles in het leven is even leuk, mooi of makkelijk. Iedereen heeft angsten en onzekerheden, die mogen heus weleens benoemd worden.”

Raakt online kritiek en commentaar je nog?
“Minder dan vroeger, omdat ik vooral probeer de wereld op mijn manier een beetje mooier te maken. Al blijf ik kwetsbaar voor negativiteit: als ik tien mooie opmerkingen en één rotreactie lees, blijft die ene toch hangen. Maar door er eerlijk over te zijn, is mijn kwetsbaarheid inmiddels juist een kracht geworden. Als ik nerveus ben voor een optreden of me onzeker voel, dan kan ik dat gewoon uiten. Ik hoef geen masker op te zetten, dat geeft zoveel vrijheid.”

Heb je meer tv-ambities?
“Momenteel zijn er geen concrete plannen. In het verleden ben ik jurylid geweest bij Bloed, zweet en tranen maar dat was door mijn faalangst geen positieve ervaring. Ik bleef hele nachten in m’n eentje op om me voor te bereiden en alle kandidaten vooraf te screenen. Een reallifesoap is ook niets voor mij, voortdurend een cameraploeg achter je aan geeft zo’n opgesloten en bekeken gevoel. Misschien ooit een mooie documentaire over mijn leven, maar daar is ’t nu nog veel te vroeg voor.”

Wat brengt de toekomst dan?
“Hopelijk wat het leven nu al geeft. We gaan voor duurzaamheid en geluk, zowel professioneel als privé. Ik werk drie dagen, de rest van de tijd kies ik er bewust voor om mama zijn. Ik ben happy, heb een mooi gezin, maak mijn eigen muziek en heb een ontzettend lief publiek. Dat is heel bijzonder.” 

Ladies night, woensdag - NET 5 • 21.30 uur

Meer over