RTL 4 husselt maandagavondprogrammering

RTL 4 grijpt per direct in op de slecht bekeken maandagavond. De zender schuift in de programmering en wisselt Back to the Zeros met Beste Kijkers.

In een persbericht stelt RTL 4 dat deze aanpassing waarschijnlijk "de kijkers beter bedient" en dat het "de kijkflow op de maandagavond optimaliseert".

Desastreus

Vooral dat laatste is geen overbodige luxe voor beide programma's. De tweede aflevering van Beste Kijkers scoorde gisteravond een desastreuze 466.000 kijkers en ook Back to the Zeros presteerde met 514.000 kijkers behoorlijk onder de maat van RTL 4. De zender verwacht dat GTST-kijkers eerder geneigd zijn te blijven zitten als Beste Kijkers om 20.30 uur begint, gevolgd door Back to the Zeros om 21.30 uur.  

Kwakkelen

Sowieso heeft RTL weinig geluk met de maandagavond. Jarenlang werden er steevast misdaadseries uitgezonden, maar toen die onder het miljoen begonnen te scoren, werd besloten eigen producties op maandag uit te zenden. De eerste poging was het avondvullende Zeesterren, dat begon met 1.1 miljoen om na de vierde aflevering te stranden op 531.000 kijkers.

Concurrentie 

Feit is dat NPO 1 en zelfs SBS 6 meer in trek zijn op de maandag. De NPO heeft bewezen kijkcijferkannonen als Spoorloos en Radar die elk rond de 2 miljoen mensen bereiken. SBS heeft op haar beurt Nederlandse dramaseries als Dokter Tinus, Celblok H en Danni Lowinski die ook om en nabij het miljoen scoren. 

Reageren