RTL 4 start met Billy Elliot: Van Auditie Tot Applaus

8 november 2014 16:00 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Voor de nieuwe musical Billy Elliot is niet één, maar zijn wel zes jonge hoofdrolspelers uitgekozen. Hoe leven zij toe naar de première van die musical?

Hoe is het om als tienerjongen te vechten voor de droom balletdanser te worden? Die vraag staat centraal in de musical Billy Elliot, die eind november in première gaat. Omdat kinderen niet avond aan avond in het theater mogen staan, spelen de bovenstaande zes jongens om de beurt de hoofdrol. 

Billy Elliot

In de realityserie Billy Elliot: Van Auditie Tot Applaus volgt presentatrice en musicalactrice Chantal Janzen deze jonge hoofdrolspelers een jaar lang tijdens hun voorbereidingen. „Zij vechten ook voor hun droom. Deze jongens zijn overgebleven van de groep van vijftig die vorig jaar door de audities kwam. Totaal verschillende kinderen zijn het, maar je ziet hoe ze in de loop van de maanden allemaal groeien tijdens de intensieve acteer-, zang- en danslessen.” Chantal verwacht dan ook dat het telkens andere voorstellingen worden, vanwege de uiteenlopende karakters die de jongens hebben. 

Chantal Janzen

Buiten kijf staat dat het niveau van de talenten heel hoog is. En dat moet ook wel, want de Britse makers van de oorspronkelijke musical stellen hoge eisen aan de Nederlandse versie. Chantal: „Deze jongens zijn natuurlijk de spil van een kolossale productie. Al klinkt het nu net alsof ze onder een torenhoge druk staan, maar dat is niet zo. Het zijn gelukkig ook geen doodenge, gedrilde nepvolwassenen, maar normale kinderen die buiten de lessen vooral lekker stoeien, kletsen en klieren.”

Chantal Janzen won dit jaar de Zilveren Televizier-Ster Vrouw.

Meer over