RTL 4 stopt met Jopie Parlevliet Show

14 oktober 2016 09:24 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Na twee seizoenen komt er een einde aan de Jopie Parlevliet Show. Het programma van Richard Groenendijk zou teveel oudere kijkers trekken en daardoor commercieel niet interessant genoeg zijn.

Groenendijk vertelt aan het AD dat RTL 4 hem na de laatste aflevering van het tweede seizoen liet weten geen brood meer te zien in het zaterdagavondprogramma. De cabaretier vindt dat onbegrijpelijk.

Jopie is hot

Volgens Richard is zijn creatie juist geliefd bij het publiek: "Kon RTL maar zien hoe populair Jopie Parlevliet is. Of het nou op de Coolsingel of in de Kalverstraat is: mensen klampen me voortdurend aan. Dikwijls ouderen ja, maar die zijn voor mij net zo waardevol." 

Mes op de keel

Het besluit van RTL is enigszins verrassend. Na een ietwat ondermaats bekeken eerste seizoen kwam er toch een vervolg dat op de late zaterdagavond uitstekend scoorde met gemiddeld 1 miljoen kijkers. Richard: "Er werd beweerd dat ik zulke hoge cijfers scoorde omdat ik na Dance dance dance was geprogrammeerd. Maar 1,2 miljoen mensen kijken toch niet omdat ik hen een mes op de keel zet?”

Fans van Jopie kunnen haar nog wel in het theater zien.

Meer over