RTL 4 zendt Soof en Smoorverliefd uit in januari

16 december 2015 11:53 | amusement | Door Televizier

© Independent Films

Januari is een donkere koude maand, de feestdagen zijn voorbij en alle vrije dagen zijn op. Om de saaie momenten op te vullen heeft RTL 4 wat leuks op de planning staan. In de maand januari kun je namelijk kijken naar kaskrakers Soof en Smoorverliefd. 

RTL 4 begint, naar eigen zeggen, het jaar vol romantiek, geluk en humor. In de eerste twee weken van het jaar kun je op donderdag kijken naar succesvolle films van eigen bodem, die allen verschillende prijzen in de wacht hebben gesleept. 

Succesvolle films

De twee films zijn voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. De zender start op 7 januari met de film Soof. De week daarop wordt de romantische komedie Smoorverliefd uitgezonden.

Soof

In de romantische komedie staat het leven centraal van huismoeder Soof (Lies Visschedijk) die bijna veertig is en alles voor elkaar lijkt te hebben. Ze heeft drie prachtige kinderen, een lieve man met een goede baan, een groot huis en een eigen cateringbedrijfje. Toch blijkt alles niet zo perfect te zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Soof vult haar dagen met het huishouden en haar kinderen. Ze heeft bijna nergens anders tijd voor en mist de aandacht van haar echtgenoot. Wanneer de knappe choreograaf Jim in haar leven komt, bloeit ze weer helemaal op. 

De film bereikte de platinastatus door meer dan 400.000 mensen naar de bioscoopzalen te trekken. 

Smoorverliefd

De film Smoorverliefd zoomt in op de roerige romantiek in de levens van vier vrouwen in Den Haag. Moeder Judith (Susan Visser), haar tienerdochter Eva, tante Barbara en grote zus Anna wonen gezellig samen. Allen zijn mooi, moedig en verstandig, maar weten het af en toe ook niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, kinderwensen, dating, ongebluste lust, affaires en oude liefdes. Smoorverliefd werd bekroond met een Gouden film.

 

Meer over