Verslaafd en 5 Days Inside

RTL verplaatst hulp- en realitytelevisie naar RTL 5

12 november 2020 08:33 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
RTL 4 kiest definitief voor amusement en verplaatst klassieke reality- en hulptelevisie definitief naar zusterzender RTL 5. 

RTL Boulevard bevestigde het verschuiven van de prioriteiten binnen de RTL zenders.

Amusement scoort

RTL 4 scoort momenteel miljoenen kijkers met groot amusement als The masked singer, Het perfecte plaatje en I can see your voice. Daardoor is er minder ruimte voor (hulp)programma's met een maatschappelijke boodschap waar de zender jarenlang grootleverancier in was.

Geraldine en de vrouwen

Dit werd de afgelopen maanden al pijnlijk duidelijk toen het gloednieuwe Lieve Frogers het onzalige tijdstip van 22.30 uur op zaterdagavond kreeg toebedeeld. Ook Geraldine en de vrouwen kwam er op de late zondagavond bekaaid vanaf, tot irritatie van producent Beau van Erven Dorens die meent dat RTL geen interesse meer heeft in dat soort programma's.

RTL 5

Nu blijkt dat vanaf volgend jaar RTL 5 de thuisbasis wordt van dit genre televisie. Het nieuwe seizoen van 5 days inside is op de zender te zien en volgens Boulevard gaat ook Verslaafd! verhuizen naar de kleinere zender. Of de hulptelevisie verhuizing ook geldt voor Help, mijn man is klusser en de programma's van Frank & Rogier is nog niet duidelijk.

Meer over