RTL 7 krijgt talkshow over auto’s

25 juli 2014 10:13 | amusement | Door Televizier

© BBC

RTL 7 zendt vanaf september de talkshow RTL Autovisie uit. Het is het eerste Nederlandse praatprogramma dat geheel in het teken van auto’s staat.

Elke week wordt het laatste autonieuws doorgenomen en schuiven er diverse gasten aan. Net als in het Britse autoprogramma Top Gear komen er ook reportages aan bod.

RTL 7

RTL Autovisie is voor RTL 7 programmadirecteur Marco Louwerens een droom die werkelijkheid wordt. "We bespreken het laatste autonieuws en doen we aan fact checking. Maakt de auto-industrie wel waar wat ze ons in hun advertenties beloven? We kijken met wat voor auto's het publiek naar de studio is gekomen, maar gaan natuurlijk ook likkebaardend rijden in de meest extreme supercars en kiezen met de kijkers de meest iconische auto’s ooit. Wordt het de Opel Kadett of toch de Porsche 911? De discussies die daarbij op gang komen, daar verheug ik me eerlijk gezegd nog het meest op." 

RTL Autovisie

Autovisie bestaat al sinds 1956 als tijdschrift. De hoofdredacteur van het blad, Jaco Bijlsma, is blij met de samenwerking met RTL. "Televisie is voor ons de ideale toevoeging, het is de meest dynamische manier om onze autoliefde te delen en een mooie aanvulling op de verhalen in onze print en online uitingen." 

Het is niet de eerste keer dat RTL samenwerkt met een blad. Voetbal International heeft al jaren een talkshow over voetbal, al gaat het momenteel alleen nog maar over de ruzie tussen Johan Derksen en René van der Gijp.

Meer over