RTL 7 wordt geen gokzender

RTL Z wordt begin 2015 een 24-uurs zender, wat betekent dat RTL 7 overdag een plekje vrij krijgt. De vrijkomende zendtijd wordt in ieder geval niet ingevuld met gokprogramma's.

RTL Z krijgt een eigen zender, wat zorgt voor de nodige speculaties. Het Algemeen Dagblad beweerde dat RTL 7 vanaf begin 2015 overdag wel eens een gokzender kan worden. Volgens Kim Koppenol, woordvoerder bij RTL Nederland, is dit klinkklare onzin. ‘’Toen wij vorige week bekendmaakten dat RTL Z een vijfde zender wordt, hebben wij tegelijkertijd aangegeven dat we overdag bij RTL 7 meer voor mannen gaan programmeren. Daarbij denken we aan series en wellicht andere formats, maar niets dat met gokken te maken heeft. We kunnen de speculaties van het AD over de invulling van de vrijkomende zendtijd van RTL 7 dan ook volledig naar het land der fabelen verwijzen", aldus Koppenol.

RTL 7 

RTL 7 kan volgens Kim Koppenol in de toekomst nog wel uitgroeien tot een gokzender. "Wat betreft de ontwikkelingen in het kansspelbeleid, die volgen wij nauwlettend. Pas als dat helemaal duidelijk is, en geen dag eerder, zullen wij daarin concrete stappen zetten", aldus de woordvoerder.

SBS heeft ook een nieuwe zender aangekondigd.

Meer over:

Reageren