Op zoek naar de liefde

RTL maakt datingprogramma voor buitenlandse B&B-eigenaren

11 september 2020 10:27 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
RTL 4 combineert het fenomeen bed & breakfast met een datingprogramma. Nederlandse eigenaren van een buitenlandse B&B gaan bij de zender op zoek naar de liefde.

RTL Boulevard bevestigde de komst van dit nieuwe, bijzondere format uit de koker van producent Blue Circle.

Pension de liefde

De opzet is relatief eenvoudig: Alleenstaande Nederlanders die over de grens een bed & breakfast runnen staan open voor een nieuwe partner die ze via het programma hopen te ontmoeten. Sommige deelnemers zijn bewust single, anderen werden na een scheiding vrijgezel of verloren hun partner. Eén ding hebben ze gemeen: iedereen is gastvrij en onvrijwillig alleenstaand. Door de coronacrisis verkeren de B&Bs ook in financieel zwaar weer, waardoor deelname aan een landelijk tv-programma ook goed is voor de aandacht.

Alfred van den Heuvel

RTL Boulevard kon al enkele deelnemers voorstellen. Eén van hen is Debbie de Jong (foto), ze runt al zo'n vijftien jaar met succes een bed & breakfast in het Spaanse St. Andreu del Terri, een plekje in de rook van Gerona. Debbie is de ex-echtgenote van acteur Alfred van den Heuvel. Het paar ging in 2019 uit elkaar, hij keerde terug naar Nederland en zij bestiert de eeuwenoude boerderij die dienst doet als gastenverblijf.

Opgeven voor het bijzondere datingprogramma kan via deze link.

Meer over