RTL betaalt Anouk bakken met geld voor The Voice of Holland

Anouk werd meerdere malen gevraagd voor The Voice, maar de rockzangeres bedankte vriendelijk. Waarom doet ze nu wel mee? Het antwoord: geld.

Anouk en Miss Montreal zijn de nieuwe coaches van The Voice of Holland. Erland Galjaard wilde Anouk al eerder op de draaiende stoelen zetten, maar dat zag de blondine destijds niet zitten. ''Ze betalen niet genoeg. Als ik daar een seizoen ga zitten voor een bedrag dat ik ook met één optreden kan verdienen, ben ik natuurlijk een idioot", vertelde Anouk in 2013 aan Volkskrant Magazine.

The Voice of Holland

Ook vond Anouk het format van The Voice of Holland niet eerlijk. Ze vroeg destijds aan John de Mol wat er zou gebeuren als ze de kandidaten niet goed genoeg zou vinden. De producent vertelde dat ze de laatste auditanten dan maar door moest laten gaan. "Dat zou niet sincere zijn, dus dat kan niet. Of ze moeten een bloedbedrag neerleggen."

Anouk

Erland Galjaard meldt nu dat het bloedbedrag een feit is. "We hebben met haar en haar management uitgebreid gesproken. Ze gaf aan wat ze wel en niet leuk vond aan The Voice, kwam zelf ook met ideeën over de formule. Ze brengt meer rock-'n-roll in met haar persoonlijkheid. Ook is gesproken over geld. En toen zei ze 'ja'. Ze krijgt er goed voor betaald'', vertelt de zenderbaas aan de Telegraaf.

Volgens Albert Verlinde is het een risico om voormalig songfestivalzangeres op een rode, draaiende stoel te zetten.

Meer over:

Reageren