Noodgedwongen op Facebook

RTL Boulevard getroffen door stroomstoring

Door een grootschalige stroomstoring op het Leidseplein kan RTL Boulevard vrijdag geen uitzending maken. Het programma zendt noodgedwongen een herhaling uit.

Ruim een half uur voor de dagelijkse uitzending sloeg het noodlot toe. De stroom viel uit op het Leidseplein waardoor niets in de studio en de regie van het RTL-programma nog werkte.

Herhaling

Omdat testbeeld uitzenden ook zo wat is, besloot RTL de aflevering van donderdag opnieuw uit te zenden. Verbaasde kijkers zagen daardoor Helga van Leur wederom enthousiast vertellen over het verbroken hitterecord en ook hoe Buddy Vedder met een mannelijke gil een kalf uit een barende koe trok. 

Facebook Live

Maar de redactie van RTL Boulevard is niet voor één gat te vangen. Stroom of geen stroom, de uitzending was al voorbereid en de experts zaten klaar in de make-up, dus werd via Facebook Live tóch een uitzending gemaakt. Zonder licht en zonder flitsende graphics, maar Luuk Ikink was niet te beroerd beelden van de betreffende sterren op zijn telefoon aan de kijker te laten zien. Het is voor het eerst dat RTL Boulevard noodgedwongen een herhaling uitzendt en al helemaal dat een live programma op Facebook doorgaat.

Meer over:

Reageren