RTL Boulevard ook in het weekend op tv

18 mei 2017 11:05 | amusement | Door Televizier

© RTL Nederland

RTL Boulevard is waarschijnlijk vanaf komend najaar ook in het weekend te zien. De makers van het programma en RTL zelf wilden al langer een weekendeditie van het programma maken.  Het ziet ernaar uit dat dit eindelijk gaat gebeuren.

RTL heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd, maar bronnen in Hilversum zeggen tegen het AD dat de zender hard bezig is om de weekenduitzendingen te realiseren. Vanaf september of oktober zouden we ook op zaterdag en zondag de laatste entertainmentnieuwtjes kunnen horen.

On demand

In dit digitale tijdperk kijken mensen steeds vaker on-demand. RTL zou zich daarom meer willen richten op urgentere live-programma’s als RTL Boulevard, zodat ze kijkers niet kwijtraken aan streamingsdiensten als Netflix.

Matige kijkcijfers

De vooravond van RTL in het weekend scoort momenteel niet zo hoog. Op zaterdag trekt RTL Woonmagazine 494.000 kijkers, op zondag kijken slechts 214.000 mensen naar Obese. Met de weekenduitzendingen van RTL Boulevard zou de zender beter scoren: doordeweeks kijken tussen 750.000 en 1 miljoen mensen naar het entertainmentprogramma.  

Humberto Tan

RTL Late Night krijgt mogelijk ook een weekendeditie, maar we vragen ons af of Humberto Tan daar voor te porren is. 

Meer over