In Hilversum

RTL Boulevard reageert op dreiging vanuit nieuwe studio

12 Juli 2021 19:31 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
RTL Boulevard is terug. Na twee dagen noodgedwongen geen uitzending te hebben gemaakt, keerde het entertainmentprogramma maandagavond terug in een nieuwe studio vanaf het Hilversumse Mediapark. 

Viviënne van den Assem had weekenddienst toen zaterdagmiddag duidelijk werd dat er een ernstige dreiging bestond rond het programma. In een eerder opgenomen uitzending ging ze in op de gebeurtenissen.

'Doodeng'

Enigszins aangeslagen deed Van den Assem haar verhaal: "Wij hebben altijd een repetitie vooraf, zo ook zaterdag. Toen kregen we bericht van onze leidinggevende dat er een ernstige dreiging was op het pand en dat we ze zo snel mogelijk in alle rust moesten vertrekken. Een doodeng bericht om te krijgen en er hing al een beladen sfeer na wat er afgelopen week is gebeurd. Maar we hebben heel snel en adequaat het pand verlaten. Spullen pakken en weg."

Lastige keuze

Nadat de redactie de studio had verlaten was het tijd om te gaan overleggen: "Wat gaan we dan doen? We zijn meteen met een aantal mensen bij elkaar gekomen en gebleven om te spreken wat dit voor ons programma betekent. Daar zijn we het hele weekend, tot en met vandaag, mee bezig geweest. De beslissing om zondag niet op zender te zijn was misschien wel de lastigste. Er is nog nooit niet een uitzending van Boulevard geweest."

Adem

Luuk Ikink benadrukt dat er zondag wel de mogelijk was op zender te gaan: er was al voldoende beveiligde studioruimte gevonden. Toch is toen besloten om even pas op de plaats te maken: "We hadden een moment nodig voor het team om op adem te komen. We moesten echt even pauze houden."

Nieuwe studio

De medewerkers van Boulevard hebben hard gewerkt om een nieuwe studio op te bouwen die het gevoel van het programma behoorlijk weet te vangen. Hetzelfde kleurenpalet, de warme belichting en zelfs op de achtergrond beeld van de Amsterdamse binnenstad doen het geheel zowaar gezellig ogen. De enige verandering waar Ikink nog even aan wennen moest was het feit dat hij nu op een stoel presenteert.

Britney

Nadat het nieuws over de terreurdreiging rond het programma was besproken, ging Boulevard over tot de orde van de dag. Met nieuws over de sores van Britney Spears, de start van De slimste mens en, hoe kan het ook anders, nieuws over de familie Hazes.

Twitter was vol lof over de wijze waarop Boulevard de draad weer oppakte.

Maar buiten is de dreiging wel degelijk merkbaar.

Meer over