RTL gaat op zoek naar lollige kinderen in Comedy Kids

Er komen veel nieuwe programma's aan dit najaar. Zo maakt RTL bekend dat zij in het nieuwe Comedy Kids samen met Angela Groothuizen op zoek gaan naar komische kinderen.

Onder leiding van presentatrice Angela Groothuizen gaan comedy-experts Carlo Boszhard, Martine Sandifort en Ruben van der Meer op zoek naar het meest hilarische kind. Comedy Kids zal vier zaterdagen te zien zijn op RTL.

Carlo Boszhard

Aan het AD vertelt Boszhard dat Comedy Kids nog steeds op zoek is naar leuke kandidaten tussen de 10 en 14 jaar: "We zoeken kinderen die niet bang zijn om voor publiek een ├╝bergrappige anekdote te vertellen of een gek liedje te zingen. Doldwaze moppentappers, maar ook veelbelovende imitatietalentjes zijn van harte welkom."

Geen afzeiktelevisie

In Comedy Kids begeleidt elke coach een groep kinderen binnen een bepaald genre. Boszhard zal zich richten op jonge imitatoren. "Ik ga ze vooral motiveren, een beetje kneden en proberen ze met tips verder te helpen. Afzeiktelevisie wordt het in geen geval", aldus de coach.

Logischerwijs zal Ruben van der Meer zich richten op improvisatietalentjes en Martine Sandifort op conferenciers in de dop.

Prijzen

In het programma gaat het puur om de lach. De kinderen hoeven dan ook geen spectaculaire prijzen te verwachten: de wedstrijd draait om het winnen van de titel het 'grappigste kind van Nederland'.

Vanaf welke zaterdag het programma precies te zien is, is nog niet bekend.

Reageren