Veranderingen achter de schermen

RTL geeft uitsluitsel over toekomst Jinek

18 maart 2023 08:54 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Eva Jinek maakt op de late avond van RTL 4 plaats voor Beau van Erven Dorens. Maar de zender laat al doorschemeren dat er meer veranderingen op handen zijn.

Het zijn onzekere tijden voor de talkshows van RTL 4. De zender begon dit seizoen met het streven iedere avond een praatprogramma te brengen, maar tegenvallende kijkcijfers torpedeerden die ambitie al snel. 

Kijkcijfers

Het eerste slachtoffer was de zaterdagavondeditie van, afwisselend, Humberto en RenzeRTL kondigde onlangs aan dat de talkshow plaats maakt voor andere programmering, te beginnen met Alles is muziekde nieuwe spelshow van Marieke Elsinga. Maar daar eindigt het niet bij, ook doordeweeks zijn er problemen.

Jinek

De kijkcijfers van Jinek zijn de laatste maanden niet om over naar huis te schrijven. Het praatprogramma blijkt geen partij voor concurrenten als De avondshow en Vandaag inside. Dat de SBS-mannen al weken openlijk suggereren dat het helemaal niet goed gaat met Eva's show helpt ook niet mee. Feit blijft wel dat steeds minder kijkers haar programma weten te vinden.

Veranderingen

Dat is de RTL directie ook niet ongaan. In RTL Boulevard laat programmadirecteur Peter van der Vorst er geen onduidelijkheid over bestaan: "Je ziet dat traditionele talkshows het allemaal wat zwaarder hebben. Dat betekent dat we met al onze creativiteit aan de slag moeten om daar wat aan te doen... En daar zijn we druk mee bezig achter de schermen."

Beau

De komende drie maanden neemt Beau van Erven Dorens de dag door op RTL 4. Eva Jinek maakte eerder deze maand bekend dat ze haar tweede kindje verwacht, maar ze gaat nog niet met verlof. Zowel Eva als RTL geven aan dat ze in mei weer op haar plek zit. Hoe de kaarten na haar bevalling geschud zijn is nog niet helemaal helder.

Renze

Wel is al zeker dat RTL in de zomerperiode 'gewoon' doorgaat met de talkshowprogrammering. Van der Vorst kon bevestigen dat Renze Klamer "een stukje zomer" voor zijn rekening gaat. 

Meer over