Mening over opvoeding

RTL komt met het nieuwe programma Over Opvoeden

25 mei 2022 13:21 | amusement | Door Esther Hut

© RTL

Hoe voed je nou eigenlijk kinderen op? Sommige ouders volgen gewoon hun gevoel, maar er zijn ook ouders die een stuk strikter zijn en zich vasthouden aan een bepaalde methode. Het nieuwe RTL4-programma Over Opvoeden geeft een inkijkje bij ouders en hun kroost thuis.  

In het nieuwe programma worden verschillende gezinnen bij elkaar gebracht door middel van opdrachten en uitjes en kunnen ze bij elkaar zien wat voor opvoedstijl erop losgelaten wordt. Door er vervolgens met elkaar over te discussiëren.

Leerzaam experiment

RTL laat weten dat ze nog op zoek zijn naar gezinnen met een bewust eigen methode. “Voor dit leerzame experiment zijn wij op zoek naar ouderparen òf alleenstaande ouders met een bewust eigen opvoedstijl. Denk aan een vrij strikte of juist een heel democratische opvoeding. Gebaseerd op een religie, een filosofie of gewoon omdat de eigen opvoeding heel goed heeft uitgepakt. Laten jullie je kinderen juist los of willen jullie ze heel gericht iets specifieks bijbrengen? Alle stijlen zijn welkom!”

Ouders die graag mee willen doen kunnen zich inschrijven via de site van RTL. De opnames vinden plaats in de zomervakantie. Wanneer Over Opvoeden precies wordt uitgezonden is nog niet bekend.

Meer over