Mijn Huid Ziet Er Niet Uit!

RTL komt met nieuw programma over schrijnende huidaandoeningen

27 juli 2022 15:29 | amusement | Door Faye Heijnis

© RTL
Fan van Dr. Pimple Popper? Dan kun je binnenkort je geluk niet op op RTL 5. Op deze zender komt een nieuw programma genaamd Mijn Huid Ziet Er Niet Uit!, waarin drie topdermatologen worden gevolgd. 

Met 'schurftmijt die gangetjes graaft in de huid, poreuze en loslatende teennagels of honderden cystes in een gezicht', noemt RTL in het persbericht slechts een greep uit wat kijkers te zien gaan krijgen.  

Heftige huidaandoeningen in Mijn Huid Ziet Er Niet Uit! 

Dermatologen Menno, Emmilia en Göran ontvangen in Mijn Huid Ziet Er Niet Uit! mensen met de meest uiteenlopende huidaandoeningen. Zo heftig, dat ze elke dag leven met pijn of niet eens de deur uit durven. Zoals Rainier, die met een gigantische bult op zijn hoofd bij de dermatologen aanklopt. "Ik ga er emotioneel aan onder door, ik zit thuis op de bank en doe niets meer." En Tahir, die door een ernstige ziekte heftige ontstekingen over zijn hele lijf heeft. Ook Hennie, die door flinke ontstekingen in haar oksel niet normaal voor haar kind kan zorgen, zoekt hulp. "Ik weet niet wat dat is, een leven zonder pijn." 

Mensen helpen in Mijn Huid Ziet Er Niet Uit!  

Dat soort schrijnende verhalen raken dermatoloog Menno 'niet alleen als arts, maar ook als mens'. "Wij artsen moeten de zin 'je moet er maar mee leren leven' uit ons vocabulaire verbannen. Niemand hoeft met een heftige huidaandoening door het leven te gaan", vult dermatoloog Emmilia aan. 

Mijn Huid Ziet Er Niet Uit! is vanaf maandag 29 augustus om 20.30 uur wekelijks te zien op RTL 5. 

Meer over