Leuk!

RTL komt onverwacht met nieuwe afleveringen van Beat the Champions

5 december 2023 09:04 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Wie fan is van de kennisquiz Beat the Champions met Chantal Janzen heeft geluk. RTL heeft namelijk nog een paar afleveringen over van het vorige seizoen en besluit die alsnog uit te zenden.

Dat is nog eens een aangename verrassing.

Nieuwe afleveringen

Tina Nijkamp viel het eind vorige week al op dat er plots op vrijdagmiddag zo rond 15:30 uur een nieuwe aflevering van de kennisquiz te zien was. "Hè!!! Wat zie ik nu voor iets raars? Chantal Janzen is met Beat the Champions naar de middag gedegradeerd op RTL4???!", schreef ze op haar Instagram. "Nee toch? Dit lijkt me eerder een enorme programmeerblunder."

Al snel bleek niets minder waar, het was volgens RTL een bewuste keuze om deze op dat moment uit te zenden. "RTL begint volgend jaar met een vernieuwde versie van het format. Een paar 'nieuwe oude' afleveringen lagen nog op de plank", aldus de zender in een statement.

Beat the Champions

Wat er dan precies aangepast gaat worden aan het format, is nog niet duidelijk. Het zou zomaar kunnen gaan om een nieuw panellid of zelfs meerdere. In de afleveringen die nu nog te zien zijn, nemen kenniskampioenen Diederik Jekel, Nynke de Jong, Devrim Aslan, Abel Gilsing en Cindy Hemink het nog op tegen diverse onbekende Nederlanders in een ware race tegen de klok. Aan Chantal Janzen de eer om de vragen te stellen.

Wanneer het nieuwe seizoen Beat the Champions te zien is, is niet bekend. Voor nu zie je de 'nieuwe oude' afleveringen elke vrijdag vanaf 15:30 uur op RTL4. Terugkijken kan ook via Videoland.

Meer over