RTL Late Night wordt RTL Summer Night

29 mei 2017 10:55 | amusement | Door Televizier

© WILLIAM RUTTEN

Vanaf 3 juli heet RTL Late Night geen RTL Late Night meer, maar RTL Summer Night. Humberto Tan-vervanger Beau van Erven Dorens moet flink aan de bak. De Summer Night van RTL duurt lang.

RTL Summer Night loopt iedere werkdag van 21.30 uur tot 23.00 uur. En ook de zendtijd van RTL Boulevard wordt flink uitgebreid deze zomer. Naast de reguliere uitzending om 18:35 uur is er vanaf maandag 3 juli een extra uitzending om 23.00 uur.

Erland Galjaard

Volgens zenderbaas Erland Galjaard is dit precies wat de kijker wil: „Vorig jaar hebben we veel positieve ervaring opgedaan met het doorprogrammeren van RTL Late Night en RTL Boulevard tijdens de vakantieperiode. Daarom zetten we daar deze zomer met anderhalf uur RTL Summer Night en tweemaal RTL Boulevard nog uitgebreider op in. We geloven dat investeren in meer actuele tv loont, ondanks de kleinere kijkersgroep in de zomer. Daarmee luisteren we naar de wens van de tv-kijker.”

Geen vakantie

De zomer is traditiegetrouw een periode waarin zenders vooral herhalingen uitzenden, maar de zenders en omroepen lijken eindelijk door te hebben dat het nieuws gewoon doorgaat in de zomer en dat niet iedereen drie maanden met vakantie gaat.

Meer over