RTL Late Night zet nog meer in op entertainment

30 augustus 2017 12:21 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

RTL Late Night gaat in een poging de gunst van de kijkers te winnen komend seizoen terug naar de beginfase, toen alles vooral draaide om luchtig entertainment met veel muziek.

Deze koerswijziging werd aangekondigd op BNR Nieuwsradio door Georgette Schlick, kopstuk van RTL Late Night producent Blue Circle. 

Zwabberen

Schlick werd gevraagd naar de dalende kijkcijfers van het RTL-programma dat al maanden kwakkelt tegenover NPO-concurrenten als Pauw en Jinek. Volgens Georgette komt de daling vooral door het feit dat de redactie van RTL Late Night is gaan zwabberen in haar zoektocht naar de gunst van de kijkers. Volgens haar is het juist zaak de eigen identiteit te bewaken. 

Beginfase

Als het aan Georgette ligt, wordt de toon van de talkshow zoals in de beginfase: "Waarom werkte Late Night heel goed in het begin? Omdat het entertainment was. Ik denk dat Jinek en Pauw heel erg goed zijn in het weergeven van de politieke issues en de zwaardere onderwerpen. Dat moeten zij ook doen, dat is NPO en dat hoort daar goed, maar wij zijn RTL Late Night altijd begonnen met de gedachte van: met een glimlach gaan slapen.”

Muziek, beeld en dans

Om die reden moeten de toverwoorden voor een geslaagde uitzending dan ook veel muziek, beeld en dans zijn. Maar het mag vooral niet vrijblijvend zijn: "Ik denk dat we de opinie ietwat hebben laten gaan. Een talkshow moet er toe doen, het moet urgent zijn. Entertainment hoeft niet alleen maar lollig te zijn, je kunt nog steeds heel veel informatie geven. Er moet wel opinie in zitten, want anders kijk je niet."

RTL Late Night is vanaf maandag 4 september weer terug. Met Humberto Tan maar zonder Marieke Elsinga.

Meer over