RTL neemt maatregelen bij RTL Late Night

9 maart 2017 10:56 | amusement | Door Televizier

© © William Rutten

RTL maakt zich zorgen over de beroerde kijkcijfers van RTL Late Night en grijpt in. Dat zegt RTL-baas Bert Habets in het AD.

Wat de maatregelen zullen zijn, zegt hij niet, maar: „Als een programma het even minder doet, gaan we ermee aan de slag.” Habets heeft er vertrouwen in dat het wel weer goed komt met Humberto en consorten: „We zijn altijd op dagbasis bezig met het sterker maken van onze tv- en digitale titels. Zo hebben we vorig jaar RTL Boulevard opgepakt. Dat pakte heel goed uit. Het spreekt dus voor zich dat RTL Late Night onze aandacht heeft. Met de juiste mensen die daar nu zitten, kunnen we een programma van dit kaliber weer omhoog trekken. Dat komt wel weer goed.”

Niet zeuren

Late Night heeft het moeilijk sinds Eva Jinek het goed doet op de late avond. De kijkcijfers van de talkshow halveerden het laatste half jaar zo'n beetje. Habets vindt verder dat we niet zo moeten zeuren over de RTL-kijkcijfers: „Over de hele linie doen we het als RTL hartstikke goed en behalen we dezelfde marktaandelen als vorig jaar. Als je zegt dat RTL qua kijkcijfers in een dip zit, weet ik niet goed waar je het over hebt.’’

Meer over