Dit is het einde

RTL neemt vanavond afscheid van Voetbal Inside

13 juli 2018 16:00 | amusement | Door Televizier

© Olivier Thijssen
Vanavond is de allerlaatste uitzending van Voetbal Inside. Daarna maken Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen definitief de overstap naar Talpa Network van John de Mol.

Voetbal Insite, RTL Voetbal Insite, Voetbal International en Voetbal Inside, het zijn de vele namen die het programma - dat in de volksmond bekendstaat als VI - al heeft gehad. Na de zomer krijgt de voetbalshow opnieuw een andere naam: Veronica Inside. Dit komt door de overstap die Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen maken naar het commerciële Talpa Network van John de Mol.

Gouden Televizier-Ring

VI is al sinds 2001 te zien hij RTL. In eerste instantie was het programma te bekijken op RTL 5, tot het in 2005 een eigen tijdslot kreeg op mannenzender RTL 7. Sindsdien werd de voetbalshow met de minuut populairder, met als absoluut hoogtepunt de Gouden Televizier-Ring die in 2011 werd gewonnen.

Laatste uitzending

VI was een groot succes bij RTL, maar vanavond komt er een einde aan de samenwerking tussen Wilfred Genee, René van der Gijp, Johan Derksen en hun werkgever uit Luxemburg. Hoewel het programma gewoon doorgaat bij Veronica, zal er achter de schermen toch een traantje worden weggepinkt.

De laatste uitzending van VI zie je vanavond om 21:49 uur op RTL 4.

Lees ook:  Waylon en Johan Derksen ineens dikke maatjes

Meer over