Nog maar 345.000 kijkers

RTL over de slechte kijkcijfers van The Piano: 'Risico’s nemen hoort erbij'

25 april 2024 17:09 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL
Woensdag keken nog maar 345.000 mensen naar The Piano met Chantal Janzen. En dat is wel heel erg weinig voor een primetime programma op RTL 4. De zender reageert in de Telegraaf op de teleurstellende cijfers. 

De eerste aflevering van The Piano begon nog hoopvol met meer dan 800.000 kijkers, maar daarna nam dat aantal rap af, tot het absolute dieptepunt van deze week. "Vernieuwen en risico’s nemen hoort bij onze strategie”, zegt RTL daarover. "Door ons enthousiasme over het format en de goede performance bij Channel 4 (commerciële zender), durfden we het aan. We zijn trots op het programma, de kandidaten en de makers en vinden het ongelooflijk jammer dat het niet aanslaat." RTL laat ook weten dat The Piano desondanks niet wordt verplaatst of vroegtijdig vervanger. Volgende week wordt de show gewoon weer uitgezonden. 

Commentaar van kijkers

Eigenlijk was na de eerste uitzending al duidelijk dat The Piano niet zou aanslaan. Het commentaar van de kijkers loog er niet om. De voornaamste klacht was het gebrek aan spontaniteit. De pianisten in de uitzending worden niet bij toeval gevonden, maar uitgenodigd door RTL. Ze weten dus dat er een camera meedraait. En dat was niet de enige klacht. Tegenwoordig kom je bij een talentenjacht niet meer aan bod zonder treurig levensverhaal en dat is ook bij The Piano het geval. Bij veel mensen werkt die 'regel' op de zenuwen. 

Experts Roel van VelzenDominic Seldis en Daria van den Bercken kijken in de show mee naar de pianisten en belonen de beste met een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam.

Meer over