Minder storend...

RTL past format Boxing Stars aan na kritiek op vele commercials

RTL neemt het format van Boxing stars onder de loep na de stortvloed aan kritiek op de wijze waarop commercials in de debuutaflevering verwerkt werden. 

Veel twitterende kijkers uitten woensdagavond in real time hun onvrede over de liveshow die iedere ronde werd onderbroken door reclame. 

Goed bedoeld

Boxing stars-presentator Ruben Nicolai reageerde donderdag in RTL Boulevard op de ophef rond de matig bekeken sportshow. Volgens Ruben was het besluit juist goed bedoeld en een poging de reclamedruk te verlichten: "Het is voor RTL 5 een vrij duur programma om te maken, dus er moesten drie reclameblokken in. Maar toen dachten we: dan smeren we één blok uit tussen de rondes door, zoals dat ook in Amerika bij boksen gebeurt. We hoopten dat het daardoor minder storend was… maar dat bleek dus niet zo."

Storend

Boxing stars-deelnemer Danny Froger was in de studio aanwezig om te praten over zijn nederlaag tegen Taeke Taekema en deed een duit in het zakje. Hij onthulde dat de vele commercials ook storend waren voor de boksers, het zou ze uit de wedstrijd gehaald hebben. Danny was van plan om Taeke zichzelf uit te laten putten in de eerste ronde om daarna terug te slaan: "Maar hij kreeg na de eerste ronde 1 minuut 45 om bij te komen, dus hij stond er weer, haha. Normaal zit er een minuut tussen. Da’s ook niet goed voor de spanning."

Ruben Nicolai voorspelde dat RTL de commercials vanaf volgende week beter gaat verdelen.

Meer over:

Reageren