Bridget Maasland presenteert

RTL stoft spelshow De Zwakste Schakel af

9 februari 2019 12:35 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
RTL heeft weer een programma gevonden in de krochten van het media-archief. De zender kwam De Zwakste Schakel tegen en heeft besloten het programma terug te brengen op televisie. Op welke datum de spelshow terugkeert op de buis, is nog niet bekend.

De presentatie van het programma is in handen van niemand minder dan Bridget Maasland. Aan haar de taak om de 'bitcherige' Chazia Mourali te doen verbleken. Voor Maasland is het een uitkomst dat vrijwel heel RTL leeggehaald is door John de Mol, want de Haagse kwam bij de zender niet verder dan verslaggever van RTL Boulevard.

Tot ziens

De Zwakste Schakel werd eerder tussen 2001 en 2004 uitgezonden. In de uitzendingen was het Mourali die steevast de zin "Jij bent de zwakste schakel. Tot ziens" uitsprak, waarna ze de kandidaat geen blik meer waardig keurde. Op haar Instagrampagina heeft Bridget al laten zien dat ze druk bezig is om die iconische oneliner met eenzelfde ijzige koelbloedigheid te brengen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Yesssss caught in the moment! #dezwaksteschakel #bedankt #totziens @rtl4

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op

Negen kandidaten

In het programma gaan opnieuw negen kandidaten met elkaar de strijd aan. Ze moeten samenwerken om geld op de bank te krijgen, maar ook moeten ze kiezen wie volgens hen de zwakste schakel is. Na iedere ronde wordt een speler weggestemd. De Zwakste Schakel is gebaseerd op het Britse The Weakest Link.

Mottenballen

RTL haalt de laatste tijd meer programma's uit de mottenballen. Zo krijgt de tv-komedie Kees & Co nieuwe afleveringen en komt Weekend Miljonairs met Robert ten Brink terug.

Meer over