Kees & no go

RTL stopt met reboot Kees & Co

10 november 2020 15:47 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
RTL 4 maakt voor de tweede maal een eind aan Kees & Co. De comedyserie rond Simone Kleinsma krijgt definitief geen derde seizoen.

RTL Boulevard bevestigt dat RTL Nederland geen groen licht geeft voor een vervolg van de avonturen van Kees en de rest van de familie Heistee.

Chantal Janzen

De comeback van Kees & Co was twee seizoenen geleden nog het paradepaardje van de zender. Zeker omdat Chantal Janzen gecast was als Coosje, de nieuwe schoondochter van Kees. Na één serie gaf Chantal de rol alweer door aan Tina de Bruin die haar eigen draai aan het zelfingenomen personage gaf. Het tweede seizoen eindigde in een cliffhanger toen Coosje eindelijk ten huwelijk werd gevraagd door Rudi. De bruiloft zullen we nu nooit zien.

Kijkcijfers

RTL 4 geeft geen reden voor het stoppen van Kees & Co. De kijkcijfers zijn niet direct een aanleiding om te stoppen: zeker inclusief uitgesteld kijken scoorde de serie wekelijks ruim één miljoen kijkers. Mogelijk heeft corona roet in het eten gegooid: comedy's vallen of staan bij een livepubliek en dat is momenteel zo goed als onmogelijk. Met het verdwijnen van Kees & co verdwijnt de laatste klassieke sitcom van de Nederlandse televisie.

Op Flodder na dan.