RTL volgt culinaire avonturiers in nieuw programma

RTL komt met een nieuw culinair programma. In Opdienen of Afserveren volgen we Nederlanders die, vaak zonder kennis van de horeca of het ondernemerschap, hun eerste horecazaak beginnen.

In iedere aflevering van Opdienen of Afserveren staat één horecazaak centraal. Iedere zaak bestaat uit horecanemers die hun culinaire droom willen najagen. Niet bij iedereen zijn de horecaplannen zo goed doordacht: regelmatig blijkt het toch een impulsieve actie, met alle gevolgen van dien.

Kaneel en Kruimels

In de eerste aflevering volgt het programma de zusjes Anne-Wil en Nelleke. Samen hebben ze de Ermelose lunchroom Kaneel en Kruimels opgezet. Anne-Wil heeft in een snackbar gewerkt en kan frituren en salades maken. Nelleke heeft nul horecaervaring. Ze zullen het dus moeten doen met de snackbarervaring van Anne-Wil, alleen heeft zij nog nooit een kop koffie gezet of gedronken. Naast lekkere koffies willen ze ook huisgemaakte taarten verkopen, alleen houden ze allebei niet echt van bakken.

Opdienen of Afserveren

Niet het ideale begin dus voor een lunchroom, maar gelukkig staan hun ouders hun bij. Ze steunen de zusjes financieel en met klussen. De partners van Anne-Wil en Nelleke zijn zeer sceptisch over hun plannen en vragen vooral af wie er dan ’s avonds voor hen gaat koken. De meiden zijn echter vastbesloten om hun droom te verwezenlijken. In de eerste aflevering zullen we zien of ze een geslaagde horecazaak kunnen opdienen, of dat het toch vooral een kwestie van afserveren wordt.

Opdienen of Afserveren is vanaf 7 maart te zien bij RTL4.

Lees ook: TV-kok Hugo Kennis kookt uit moestuin op RTL 4.

Meer over:

Reageren